Příspěvek
od doncamillo » 10.01.2009 23:56
Ahojte,
vcera sa mi stala dost neprijemna vec - za jazdy mi zdochol motor. Isiel som v dedine v jemnom stupani asi tak 40 - 50km/h, ked som si vsimol, ze mi zacala blikat kontrolka zhavenia. O par sekund auto prestalo reagovat na plyn, rozsvietili sa kontrolky tlaku oleja, alternator a zlta kontrolka motora - proste zdochol bez jedineho sklabnutia alebo zakaslania. Len som vymackol spojku, odpratal sa nabok, znovu nakopol a auto slo zase jak hodinky. Uz sa mi to stalo 2x pred tym - vtedy som mal ladovy motor, ale v tomto pripade som mal za sebou uz 60km a motor bol davno zahriaty. Auto islo pred tym aj potom uplne normalne - ziadny nudzovy rezim, ziadne vypadky vykonu, ziadne blikanie kontrolky zhavenia. Mam podozrenie na cidlo polohy vackoveho hriadela, ale nie som si tym isty.
Zatial by som sa chcel vyhnut oficialnemu Ford servisu (cez tyden som v Bratislave a o tamojsom servise som vela dobreho nepocul). Spravil som si diagnostiku cez palubovku - povedala, ze ziadna chyba. Verim, ze ak by som ho dal na pocitac, v registry chyb by sa nieco naslo. Mam teda 2 otazky: ake by tam mali byt chyby, ak by to bolo cidlo polohy vackoveho hriadela a je tu niekto, kto by mi vedel v BA (resp. okoli) napichnut auto na pocitac? Pripadne napada vam nieco ine (okrem najvacsich strasiakov - cerpadlo a trysky)?
Diky za odpovede / nazory...
Mondeo MK4, 2.0 TDCi (120kW), r.v. 2011, combi
pred tým: FoFo I, 1.8 TDCi (74 kW), r.v. 2004, 5-dverový hatchback.