Návod na výměnu oleje
- Jenda25
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
-
- Test driver
Re: FOFO 2 - krúžok pod výpustným šroubom oleja
Asi sis nevybral zrovna nejlepší vlákno o olejiado75 píše:Zdravím Vospolok,
ako je to s tým tesniacím krúžkom na fofo 2?
Je tam ten klasický medený "O krúžok"?
Aký má vnútorný priemer?

FF1 by tam měl mít gumový těsnění, FF2 nevím.
- Ado
- Nováček
Zdravím všetkých vospolok, je ťažké vybrať vlákno, do ktorého by som pridal svoju otázku, tak vopred sorry.
Takže môj problém s FoFo: preblikáva mi kontrolka tlaku oleja pri podradení z vyššieho prevodového stupňa do nižšieho (napr. z 4 do 3) - je tam neutrál, parkrát preblikne a potom zasa nič, pri vyšších rýchlostiach to nerobí, ani na dialnici, vyslovene je to pri podradzovaní. Mám na FoFo najazdených niečo málo cez 200000tis. km, vždy mi menia olej v servise Ford Auto Koiš (olej Formula 5W-30), interval vždy dodržím +/- nejaký km. Teraz som bol na prehliadke, olej nový , filter nový, čidlo oleja nové, WDS nevykázalo žiadne chyby, pozrel som si aj olejovú vaňu - nepretlačená. neviem si rady, už som tu na fóre prečítal všetky možné príspevky k preblikávaniu kontrolky oleja aj k výmene oleja. Zaujala ma ešte jedna vec pri výmene oleja, čistiaci prípravok?, pridá sa pred výmenou oleja a stiahne so sebou všetko svinstvo z motora, rozpustí karbon a pod, vraj sa to odporúča najmä ak má motor turbo, ale čo ja na tom pravdy neviem. Ak máte niekto návod alebo pracovný list od forda, môže byť aj v nemčine alebo angličtine, na výmenu oleja (nie pre ženy alebo pre mužov:) hodťe sem nejaký link. ďakujem

Takže môj problém s FoFo: preblikáva mi kontrolka tlaku oleja pri podradení z vyššieho prevodového stupňa do nižšieho (napr. z 4 do 3) - je tam neutrál, parkrát preblikne a potom zasa nič, pri vyšších rýchlostiach to nerobí, ani na dialnici, vyslovene je to pri podradzovaní. Mám na FoFo najazdených niečo málo cez 200000tis. km, vždy mi menia olej v servise Ford Auto Koiš (olej Formula 5W-30), interval vždy dodržím +/- nejaký km. Teraz som bol na prehliadke, olej nový , filter nový, čidlo oleja nové, WDS nevykázalo žiadne chyby, pozrel som si aj olejovú vaňu - nepretlačená. neviem si rady, už som tu na fóre prečítal všetky možné príspevky k preblikávaniu kontrolky oleja aj k výmene oleja. Zaujala ma ešte jedna vec pri výmene oleja, čistiaci prípravok?, pridá sa pred výmenou oleja a stiahne so sebou všetko svinstvo z motora, rozpustí karbon a pod, vraj sa to odporúča najmä ak má motor turbo, ale čo ja na tom pravdy neviem. Ak máte niekto návod alebo pracovný list od forda, môže byť aj v nemčine alebo angličtine, na výmenu oleja (nie pre ženy alebo pre mužov:) hodťe sem nejaký link. ďakujem
- PepeCV
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Moc pěkně popsané 

Ford Focus 1.6i 16V 74kW (100k) 5-dv. hatchback - červená PEPEER

Galerka ZDE https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... =94&t=2199
Další info o voze ZDE https://pepecv.wz.cz/

Galerka ZDE https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... =94&t=2199
Další info o voze ZDE https://pepecv.wz.cz/
- jur
- Nováček
Re: Návod na výměnu oleje
Mam cerstvo vymeneny olej ale problem s presakovanim oleja okolo filtra. Filter som dotiahol rukou co najviac pretoze to iste sa mi stalo minuly rok tak som si daval na to pozor. Nepomohlo. A nemyslim si ze by som mal problem so silou v rukach. Na vsetkych ostatnych autach kde som menil olej sa mi to nikdy nestalo. Aka je vasa skusenost s dotahovanim filtra u diesla popripade s dotahovanim stahovakom.
- CODY
- Junior
Taky se mis talo něco podobného. I po pořádném dotažení filtru stále olej kolem něj uniká. Nejspíš se dostala na těsnění nejaká nečistota, která brání perfektnímu přilehnutí filtru, který je celkově velmi blbě přístupný 

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
2x jsem olej menil sam, ted si ho nechavma menit, problem je kryt pod motorem a opravdu nestandardni pristup k filtru.
Zasady by mely byt nasledujici:
- po odsroubovani stareho filtru dostatecne setrit a ocistit dosedaci plochu
- u noveho filtru maznout tesneni jemne novym olejem a s citem rukou dotahnout, pri tom nestandardnim prisstupu jsem pouzil retizkovy utahovak, ale hodne s citem, velke dotazeni neni dobre
Mozna mne nekdo opravi.
Zasady by mely byt nasledujici:
- po odsroubovani stareho filtru dostatecne setrit a ocistit dosedaci plochu
- u noveho filtru maznout tesneni jemne novym olejem a s citem rukou dotahnout, pri tom nestandardnim prisstupu jsem pouzil retizkovy utahovak, ale hodne s citem, velke dotazeni neni dobre
Mozna mne nekdo opravi.

- jur
- Nováček
Tak problem je odstraneny. Tiez som si myslel ci tam nebude nejaka spina ale priruba filtru bola ako zrkadlo. Tak som to opat dotiahol rukou co to slo a este asi 10-15 stupnov som to potocil retiazkovy stahovakom a vsetko je OK.