bee. No sorry, nenafotil

. Povodne som chcel, ale bolo to take jednoduche... Ze dokonca som to urobil cele za tmy - nevedl som vydrzat uz do rana

. Ja som postupoval podla navodu - tam to je vsetko krasne rozkreslene. Az na to, ze netreba vzdy rozoberat cele interierove svietidlo (pri vodicovi, nad zadnymi sedadlami a nad batoz. priestorom) ale jednoducho malym plochym skrtutkovacom som oddelil priesvitny plast (cez ktory ide vlastne svetlo) od toho druheho plastu daneho svietidla. Ako je to tam zacvaknute najlepsie rozoznas podla manualu auta. Je fakt dobry (az na detaily).
Svetlo nad kufrom a nad zadnymi sedadlami su rovnake. Je tam 1 ks 5W nastrkovacich ziaroviek, teda v kazdom. Take iste ziarovky su aj na osvetlenie noh, na osvetlenie zrkadielka v clonach a v prednom stropnom svietidle - tie bocne na citanie. Hlavna ziarovka v prednom svietidle stropnom je tzv. sufidova. Taka ista je aj v osvetleni EVC. Pri tom EVC musis vzdy vyskrutkovat 2 skrutky, a potom to ide uz samo.
Jedina vec na co treba dat pozor, resp. moze zmiast je to, ze diodove nahrady mozes umiestnit aj nespravne (plus minus) a potom to nesvieti. Cize ak to das zle len to vymen a svietit bude. Mne sa to stalo vzdy, lebo oni nemaju oznacenie spravnej strany

- cize klasika - prvy krat to bolo vzdy zle

.
co sa tyka parkovaciek. Tiez som rozmyslal, ze dam, ale nemam xenony ako ty (a aj tak by to bolo biele a zlte svetlo, aj napriek NB), tak som sa na to vydlabal. Btw. nezabudaj, ze este by bolo treba vymenit zadne cervene svetlo, ked chces setrit. A neviem, ci take kvalitne dostanes - teda nahradu za neho. to by som ja neriskoval.
Predne svetla su tiez v pohode - podla manualu. Len jednu skrutku povolit a potom dolu vycvaknut svietidlo. V manuale pisu, ze treba aj napajaci kabel vybrat, ale ten mi siel tazko , tak som sa na to vydlabol.
Ako vnoci svietia diodky - vid moju galeriu.
motor. No mne tie vybracie trochu presli, ked som sa presiel BA-KE po dialnici a spat a vyssim tempom, ze som uz motor nesetril (okrem monotonnej jazdy v jednych otackach). No a odvtedy som najazdil zatial cca 700 km po meste (tam sa tazko nad 3500 ot. dostanes a ist na 2-ke 60 kmh mi neda, najma ak vidim spotrebu

) a zase sa tam vibracie objavuju. Asi to chce dobre zabehnut - mam len 3700km zatial. Ja ich citim pri zatazi ked mam pod 2 tis. otacok - najma na 2-ke ak sa rozbieham z pomalej rychlosti. Tak isto, to ale uz pomaly ustupuje, medzi 3-4 tis. ot. ked pridam plyn na podlahu a xcem max. vykon, tak sa trasie a pomaly otacky stupaju..:

Takze sa snazim to ignorovat.