Motor nenaskočil
-
- Nováček
Motor nenaskočil
Ahoj. Mám zrejme vážny problém. FF 1.6 16V 98. Motor z ničoho nič nenaštartoval. Predtým neboli žiadne príznaky (vynechávanie, cukanie, zníženie výkonu), jednoducho koniec. Štartér normálne točí ale motor ani neťukne. Všetky kontrolky pri štarne normálne naskočia aj zhasnú ako predtým, môže to byť riadiaca jednotka? Imobilizér je vraj v poriadku.
Dik.
Dik.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Motor nenaskočil
Zkontroluj zapalovaci kabely a vn modul, myslim, ze je tam i nejaka pojistka.
- awas
- Nováček
-
- Nováček
Auto je teraz v servise a vraj to bude riadiaca jednotka. Elektrika vraj ide až po riad. jednotku a dalej už nedôjde. Koľko ma to môže stáť? 

- eset
- Nováček
Byt tebou tak bych to radsi jeste pred vymenou RJ zkusil poresit podle vyse uvedenych rad, zname servisy a jejich metody...
- jamaka
- Test driver
moze to byt kludne RJ. uz sa ich par menilo. Kde je to v servise? Na novu riadiacu asi ani nemas chut mysliet ked ti poviem cenu. Daj starsiu a pojde to 

3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- zmasabujon
- Nováček
Tak jsem měl v sobotu dopoledne podobný problém...
Normálně jsem dorazil do jedné podzemní garáže, zakarkoval a když jsem se vrátil z nákupu, tak fofík odmítal spolupracovat. Motor se mi sice natočit podařilo, ale vždycky párkrát vynechal a chcípnul, zkoušel jsem to i po půl hodině a pořád to samý. Za hodinu dorazil táta aby mě odtáhnul a zkusil nastartovat a v pohodě (já si připadal jak vůl), od té doby startuje normálně, ale tohle se mi moc nelíbilo a nerad bych aby mě někde nechal. Netušíte čim by to mohlo být? Ve středu bych se na to rád podíval, tak ať vim kde přibližně hledat.
Normálně jsem dorazil do jedné podzemní garáže, zakarkoval a když jsem se vrátil z nákupu, tak fofík odmítal spolupracovat. Motor se mi sice natočit podařilo, ale vždycky párkrát vynechal a chcípnul, zkoušel jsem to i po půl hodině a pořád to samý. Za hodinu dorazil táta aby mě odtáhnul a zkusil nastartovat a v pohodě (já si připadal jak vůl), od té doby startuje normálně, ale tohle se mi moc nelíbilo a nerad bych aby mě někde nechal. Netušíte čim by to mohlo být? Ve středu bych se na to rád podíval, tak ať vim kde přibližně hledat.
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no a co máš za motor?
kdyby jsi to měl v podpisu, tak se dá snáz reagovat
kdyby jsi to měl v podpisu, tak se dá snáz reagovat

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

- zmasabujon
- Nováček
Sakra
někam se mi podpis vytratil 
Mam 1,8ku benzína

Mam 1,8ku benzína
Naposledy upravil(a) zmasabujon dne 28.07.2008 13:18, celkem upraveno 1 x.
Ford Mondeo MK4 liftback, 2,0 TDCi 103kW, rv. 2007
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
při odeslání příspěvku je potřeba zatrhnout položku Přiložit podpis (podpisy mohou být nastaveny v uživatelském panelu) 

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

- Jiri02
- Pokročilý
Nevim, ale jen tusim: Sta(va)lo se mi to kdysi davno na Zigulu (se kterym puvodni majitel garazoval nejspis ve chleve). Presne ta sama story - prijel odtah a ono to slo natocit a pak par mesicu jezdilo, az najednou ... Mel jsem tehdy zkousecku, (co vypadala jako baterka na sviceni a vzadu mela 3 vyvody na 2 kabliky - moc sikovna ceska vecicka: merila vodivost i pritomnost napeti) az tou jsem zjistil, ze je zvlastne zkorodovane kabelove ocko na privodu k rozdelovaci. Pritom maticka byla pritahujici ocko byla utazena, presto spoj nevedll! Stacilo oskrabat kontaktni plosky, byl na nich jakysi sklovity povlak, a byl pokoj. Pobobne se choval i zlamany kablik: Pod izolaci nebyl zlom videt a chovalo se to, pochopitelbne, vylozene nahodne.zmasabujon píše: Motor se mi sice natočit podařilo, ale vždycky párkrát vynechal a chcípnul, zkoušel jsem to i po půl hodině a pořád to samý. Za hodinu dorazil táta aby mě odtáhnul a zkusil nastartovat a v pohodě (já si připadal jak vůl), od té doby startuje normálně, ale tohle se mi moc nelíbilo a nerad bych aby mě někde nechal. Netušíte čim by to mohlo být?
Zkus proverit privodnich vodivost kabelu k civkovemu modulu a podobne. Pri mereni s nimu pohybuj. A dej vedet, co jsi zjistil.
- kekeny
- Nováček
To same jsem řeši ja.Zkus pokud ti to nenastartuje zkusit přidat při startovaní plyn.pokud motor chytne tak jdi na 99 procent po volnoběžnem ventilu.Muže byt zanesený a přidrhávat.Taky ho chce přeměřit ohmetrem.
Pokud bude OK zkus teplotní čidlo na ventilové hlavě,je u 1.8 zezadu nad alternatorem,podle tabulek se při ruzne teplotě musi naměřit ruzne napětí.Pokud se rozchazí udaje,zadá řidicí jednotce špatné udaje a ta nespravně nastaví volnoběžný ventil .
Pokud bude OK zkus teplotní čidlo na ventilové hlavě,je u 1.8 zezadu nad alternatorem,podle tabulek se při ruzne teplotě musi naměřit ruzne napětí.Pokud se rozchazí udaje,zadá řidicí jednotce špatné udaje a ta nespravně nastaví volnoběžný ventil .
- zmasabujon
- Nováček
Tak jsem se na to včera vrhnul a je v hajzlu cívka, takže budu muset sehnat jinou 
Zkoušel jsem tam připojit cívku od kámoše a šlapalo to jak hodinky

Zkoušel jsem tam připojit cívku od kámoše a šlapalo to jak hodinky

- Jiri02
- Pokročilý
Dal bych tam zase tu starou a zkusil. Pri vymene jsi hybal kabely. Pokud to pojede, vyzkousej poradne kabely.Jak jsem psal, muze to byt jen choulostivy privod. (Koupis novou civku a pokud je to tak, jak pisu, nepomuzes si.)
- zmasabujon
- Nováček
Zdar už jsem tam fouknul tu novou a už si motor spokojeně přede
Je fakt že kabelama sem hejbal, ale ty jsem také zkoušel, takže ty by měly bejt v pohodě

Je fakt že kabelama sem hejbal, ale ty jsem také zkoušel, takže ty by měly bejt v pohodě