Otáčky motoru u TDCi
-
- Test driver
Re: Otáčky motoru u TDCi
fakt si zatial na nič neprisiel? 

- martyG
- Pokročilý
mám s tými otáčkami rovnaký problém, ale už si na to pomaly zvykám...
Stlačím spojku a otáčky potom spadnú rýchlejšie, skús to vyskúšať a napíš poznatky 

Ford Focus 1,5 ecoboost, 182 PS
-
- Nováček
Ahoj, mám 1.8 TDCi 85 kW a při řazení nahoru mě to dělá taky. Byl jsem z toho poněkud vyjukaný, ale je to prý normální. Jakmile to točíš přes určité otáčky, tak to po vyšlápnutí spojky chvíli ještě drží dané otáčky a posléze padá.
- Chobby
- Junior
Je to normální reakce motoru - chovají se tak všechny moderní turbodieslové motory - proč to už nevím, ale někde jsem se o tom dočetl - byla to recenze na nějaký auto a tento jev tam popisovali a zmiňovali, že to právě dělají všechny nové diesly (i FoFa). 

- martyG
- Pokročilý
no v práci mám novú ochcávku 2 a tá s tým problém nemá (má ale iné problémy
), už som to viackrát náročky skúšal...

- Chobby
- Junior
Já bych to ani nenazval problémem
, já jen dal do placu své info, mě osobně to nevadí a už si to nějak ani neuvědomuji.

- martyG
- Pokročilý
jasnééé
keď si na to zvykneš, už to nie je problém, ani ja to už neriešim, tiež so len chcel vedieť, či sa s tým niekto zaoberal....

- Taec
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak už jsem našel něco pro nás, co v tom "plynu" pořád hledáme nějakou závadu 
Cituji chytrou knihu ..."mezi výpočtem ovládání plynového pedálu a výpočetní jednotkou se nachází tzv. filtr softwaru. Při náhlém sešlápnutí nebo uvolnění plynového pedálu vzniká velká změna v zadáních pro vstřikovanou dávku a tím také změna užitečného točivého momentu. Pružně uložené hnací ústrojí je vlivem této skokové změny zatížení motoru vybuzeno k nepříjemnému škubání (kolísání otáček). Tlumič škubání zabraňuje tomuto nežádoucímu jevu následovně
-při rostoucích otáčkách motoru je vstřikováno méně paliva, při klesajících otáčkách je vstřikováno vice paliva.
Filtr softwaru zabraňuje prudkému poklesu otáček při změně rychlostního stupně.
No a já pořád, že Píja stůně na plyn a on je to přitom TLUMIČ ŠKUBÁNÍ

Cituji chytrou knihu ..."mezi výpočtem ovládání plynového pedálu a výpočetní jednotkou se nachází tzv. filtr softwaru. Při náhlém sešlápnutí nebo uvolnění plynového pedálu vzniká velká změna v zadáních pro vstřikovanou dávku a tím také změna užitečného točivého momentu. Pružně uložené hnací ústrojí je vlivem této skokové změny zatížení motoru vybuzeno k nepříjemnému škubání (kolísání otáček). Tlumič škubání zabraňuje tomuto nežádoucímu jevu následovně
-při rostoucích otáčkách motoru je vstřikováno méně paliva, při klesajících otáčkách je vstřikováno vice paliva.
Filtr softwaru zabraňuje prudkému poklesu otáček při změně rychlostního stupně.
No a já pořád, že Píja stůně na plyn a on je to přitom TLUMIČ ŠKUBÁNÍ

-
- Nováček
caute nevedeli by ste mi poradit motor mi pri prudsom pridani plynu vynecha pri cca 2500ot nieje to uplne seknutie autom ale je tam citit ze s autom skubne prestane tahat a potom opat zacne. nacitelnejsie to je pri 2a3 prevd stupni. ostatne rozmedzie otacok je OK auto ma tah nezere olej ani vela nafty nedymi ...
motor je 1.6tdci 66kw r.v.2005