Únik nafty
- Cubaa
- Nováček
Únik nafty
Zdravim.
O víkendu jsem přezouval a chlapík mi při přehazování disků řekl, že z motoru cítí naftu. Tak jsme tedy otevřeli kapotu, začal to tam ošahávat a zjistil, že (pravděpodobně) čerpadlo je mokré od nafty.
Je fakt že je to "pouze" pneuservis, tak se chci zeptat, zda někdo nevíte co může být příčinou toho úniku nafty?
Prasklo někde těsnění nebo něco horšího?
Jo a parkuji pořád na stejném místě a žádné skvrny/kaluže pod autem jsem si nevšimnul.
Díky
O víkendu jsem přezouval a chlapík mi při přehazování disků řekl, že z motoru cítí naftu. Tak jsme tedy otevřeli kapotu, začal to tam ošahávat a zjistil, že (pravděpodobně) čerpadlo je mokré od nafty.
Je fakt že je to "pouze" pneuservis, tak se chci zeptat, zda někdo nevíte co může být příčinou toho úniku nafty?
Prasklo někde těsnění nebo něco horšího?
Jo a parkuji pořád na stejném místě a žádné skvrny/kaluže pod autem jsem si nevšimnul.
Díky
Fiesta 1,4 TDCi, r.v. 2003
- Ahmed
- Test driver
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- David 1
- Junior
- carlos1
- Nováček
- tempest
- Nováček
Re: Únik nafty
Takisto som pár krát našiel pod autom niekoľko kvapiek nafty. Odobral som intercooler, ale zvrchu nebolo na čerpadle vidno žiadne miesto od nafty - všetky potrubia vyzerali byť suché. Keď som odobral spodný kryt motora, na alternátore, ktorý je pod čerpadlom sa pomaly vytvárali kvapky nafty. Vie niekto, odkiaľ by mohol byť únik? Možno nepredpokladám správne, ale z čerpadla by mali byť tri prívody (vývody):
1. prívod paliva z palivového filtra
2. vývod paliva do railu.
3. spätný vývod paliva späť do palivového filtra.
Myslím, že všetky z nich sú umiestnené vo vrchnej časti čerpadla, resp. zboku, ale ani na jednom z nich som nepozoroval únik. Nestretli ste sa náhodou s podobnou vecou?
Vopred ďakujem.
1. prívod paliva z palivového filtra
2. vývod paliva do railu.
3. spätný vývod paliva späť do palivového filtra.
Myslím, že všetky z nich sú umiestnené vo vrchnej časti čerpadla, resp. zboku, ale ani na jednom z nich som nepozoroval únik. Nestretli ste sa náhodou s podobnou vecou?
Vopred ďakujem.
Ford Focus Combi 1,8 TDCi Ghia, 85 kW, r.v. 2003
- tempest
- Nováček
S odstupom času sa chcem spýtať, či sa medzitým nenašiel niekto, kto už riešil podobný problém.
Ďakujem.
Ďakujem.
Ford Focus Combi 1,8 TDCi Ghia, 85 kW, r.v. 2003
- Panther
- Nováček
Ja jsem měnil všechny hadice od přepadu ty tenké hadice byly steřelé a prosakovala přes ně nafta
TDCi 85kW,2002,kombajn,černá metla
- tempest
- Nováček