Při jízdě mi pohasínají světla a i osvětlení v interiéru
- Kubík
- Nováček
Při jízdě mi pohasínají světla a i osvětlení v interiéru
Zdravím všechny.
Při jízdě mi pohasínají světla a i osvětlení v interiéru.Občas pohasnou a někdy se rosvítí až moc.Zkoušel jsem zastavit,nehejbat s volantem a bylo to dobry.Když hýbu s volantem začnou kolísat otáčky a pohasínají světla.Kamarád mi říkal že mu tohle to dělalo u Fabie a bylo to čidlem na servo.Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti?Díky
Při jízdě mi pohasínají světla a i osvětlení v interiéru.Občas pohasnou a někdy se rosvítí až moc.Zkoušel jsem zastavit,nehejbat s volantem a bylo to dobry.Když hýbu s volantem začnou kolísat otáčky a pohasínají světla.Kamarád mi říkal že mu tohle to dělalo u Fabie a bylo to čidlem na servo.Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti?Díky
Ford Focus 1,6 16V ; r.v.1999; K&N Filtr; 17" Dezent kola 205/40
- canndale
- Zkušený
Re: Při jízdě mi pohasínají světla a i osvětlení v interiéru
robi to len pri volnobeznych otackach?
vtedy moze byt ze zvyseny prudovy odber posilovaca zatazi alternator, ten ma vacsi odpor voci klinaku a to sposobi jemny pokles otacok a altik potom neda dostatocne napatie = pohasnutie svetiel
skus na volnobehu tuknut do brzdy, alebo spustit klimu, ci to neurobi to iste
vtedy moze byt ze zvyseny prudovy odber posilovaca zatazi alternator, ten ma vacsi odpor voci klinaku a to sposobi jemny pokles otacok a altik potom neda dostatocne napatie = pohasnutie svetiel
skus na volnobehu tuknut do brzdy, alebo spustit klimu, ci to neurobi to iste
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
Small CX3
- Kubík
- Nováček
Nedělá to jen na volnoběh,ale i při jízdě.Auto nemám moc dlouho,zítra to budou 3 mesíce a už když jsem ho kupoval,tak při otočení volantu mělo servo nějakej divnej zvuk.Auto má najeto 67000km a je dotažený z Německa od starýho dědy.Je fakt že jsem tam teď dával 17" kola 205/40 a montoval alarm Magicar M 100AS ale ten na to vliv nemá,protože jsem ho odpojil a dělá to pořád stejně.
-
- Test driver
mna by len zaujímalo, či predava niekto ojazdene auta okrem dochodcov a žien čo ich používaju na nakupovanie..
maš dost hydraulickeho oleja?
maš dost hydraulickeho oleja?
- canndale
- Zkušený
pri akych otackach to zvykne robit?
napada ma, ci nieje posdkodeny usmernovaci mostik na alternatore
napada ma, ci nieje posdkodeny usmernovaci mostik na alternatore
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Small CX3
- Kubík
- Nováček
Nejlépe se to pozná na volnoběh,když hýbnu s volantem tak o něco málo klesnou a v zápětí povyskočí.Ale při jízdě to je znát taky,vždy když pohasnou světla,tak cítím jak klesne výkon.Jako kdybych trochu ubral plyn.Není to nějak strašný ale je to cítit.
-
- Test driver
máč tam dost toho oleja???
- Kubík
- Nováček
oleje mám dost.Vypadá to,že to servem nebude.Teď jsem šel do auta nastartoval jsem a zkusil jsem zapnout klimu,tak to nějakej úbytek mělo ale pak jsem zkusil zapnout ventilátor a udělalo to to samí.Zkoušel jsem stahování oken a taky to dělá.Jak to je s tím diodovým usměrňovačem?Nejspíš to vypadá že odelšel.
- canndale
- Zkušený
neviem, podla mna na volnobehu je tento jav normalny, robilo mi to na vsetkych autach, ktore som soferoval, ako aj na fofo, tak tomu nevenujem nejaku zvlast pozornost
ten diodovy mostik by som myslel ze to je ak to robi aj pri vyssich otackach ako je volbnobeh
ten diodovy mostik by som myslel ze to je ak to robi aj pri vyssich otackach ako je volbnobeh
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Small CX3
- Kubík
- Nováček
právě že to dělá i při vyších otáčkách i při jízdě.Nevíte něco víc o tom usměrňovacím můstku?Díky
- canndale
- Zkušený
zial v tomto ti az tak neporadim, mne to tak robilo stare auto (felicia) - prebijala jedna dioda na usmeronovacom mostiku, bola zhorena a to sposobovalo zmeny napatia v sieti pri roznych otackach.. ale to mi povedali v servise, kde mi aj namiesto celeho alternatoru (ako to robi standardny servis) vymenili len plosny spoj s diodami, co bolo za par korun. potom to prestalo.
ale bola to felicia, nie fofo, a servis u znameho, nie autorizovany
Otazka znie, ci je to Tvoj pripad s tym kolisanim vo vyssich otackach,ci to sposobuje alternator resp usmernovac (neviem ci kolisanie moze mat na svedomi aj nieco ine ako altik) a ci bude servis ochotny repasovat alternator a ci je to na fofo mozne
ale bola to felicia, nie fofo, a servis u znameho, nie autorizovany
Otazka znie, ci je to Tvoj pripad s tym kolisanim vo vyssich otackach,ci to sposobuje alternator resp usmernovac (neviem ci kolisanie moze mat na svedomi aj nieco ine ako altik) a ci bude servis ochotny repasovat alternator a ci je to na fofo mozne

Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Small CX3
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Zkus si u nějakého dobrého autoelektrikáře nechat proměřit charakteristiky alternátoru. Většinou, pokud vím, bývá chyba v něm.
Mi to občas udělá, že při nastartování pohasnou na cca 5-10 sec. všechny světla včetně palubky a pak se opět rozsvítí do původního jasu. Viděl bych to asi na baterku - ještě jsem ji neměnil.
Mi to občas udělá, že při nastartování pohasnou na cca 5-10 sec. všechny světla včetně palubky a pak se opět rozsvítí do původního jasu. Viděl bych to asi na baterku - ještě jsem ji neměnil.
- Kubík
- Nováček
Tak už mi to chodí!!Opravdu to bylo usměrňovacím můstkem.Chtěl jsem to vzít do servisu,tam za to chtěli 4000,- i sprací.Kroutil jsem se jak užovka a nakonec jsem si od nich vzal jenom můstek a řek papa.Namontoval jsem si to sám a ušetřil jsem 1500,- Díky všem co mi pomohli
- Kubík
- Nováček
Hm,tak to moc dlouho nevydrželo.Teď prozměnu nepohasínaj,ale když jedu do kopce a trošku na něj šlápnu tak se mi rozzáří a za chvíli mi problikne kontrolka baterky.Vypadá to že při vyšších otáčkách tam vzniká přepětí.Je to ale jenom za jízdy.
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Nám to ještě na škodule 120 dělalo dobíjecí relé, které místo 14,4 V dávalo 18 V, takže přebíjelo baterii a ta se nafoukla. Nevím, ale není u fofo něco podobného? Podle mě by mělo být, protože proud od alternátoru je potřeba nějak regulovat, aby při vyšších otáčkách nedával moc a nedocházelo k přebíjení...upozorňuju, že je to jen moje laická úvaha, elektrikář nejsem. Možná Pelen by věděl, to je člověk v elektrice kovaný. Nebo Foki...