Sváření elektrikou na autě - dotaz
- SlavaM
- Nováček
Sváření elektrikou na autě - dotaz
Ahoj
Mam dotaz ohledně svařování CO svářečkou na autě. Potřebuji obvařit nový vlnovec ,který je nasazený na svod a nevím co vše na autě odpojit. Určitě alternátor a baterku , ale co řídící jednotka ? Je potřeba taky odpojovat konektor nebo ne ? Jde mi o to , aby se nějak nezničila tím svářením COčkem.Jaké máte na to názory ? Díky za odpověd. Michal. FOCUS 1,6
Mam dotaz ohledně svařování CO svářečkou na autě. Potřebuji obvařit nový vlnovec ,který je nasazený na svod a nevím co vše na autě odpojit. Určitě alternátor a baterku , ale co řídící jednotka ? Je potřeba taky odpojovat konektor nebo ne ? Jde mi o to , aby se nějak nezničila tím svářením COčkem.Jaké máte na to názory ? Díky za odpověd. Michal. FOCUS 1,6
- Ahmed
- Test driver
Re: Sváření elektrikou na autě - dotaz
Neni jednodussi sundat ten vyfuk?
- SlavaM
- Nováček
samozřejmě že je.Ten výfuk beru jako věc , kterou řeším ted , ale obecně se ptám,jak je to s tím svářením elektrikou.Například,pokud budeš vařit něco na kastli,co nejde sundat.Co všechno odpojit ? Díky.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Obecne se pise: odpojit baterku. Nejlepe pockej na Fokiho nebo nekoho, kdo jiz svaroval.
- herizn
- Pokročilý
Svařoval už tedy někdo něco přímo na autě,třeba na podvozku,kastli,apod.??Elektrikou?Nebo CO???Je nějaké omezení?Stačí tedy jen odpojení té baterie?
- Broňa
- Junior
Vždy jsem odpojoval pouze baterku a v pohodě, přece když nemáš zdroj napětí tak se nemůže nic ničemu stát. Čus.
Ford Focus Combi 1.8 TDDi, 66kw, 1999, White 

- herizn
- Pokročilý
to Ander:díky za potvrzení,myslel jsem si to,ale když jsem tu objevil to vlákno,tak jsem se raději ještě zeptal.......už jsem to spáchal,a po zapojení vše naběhlo jak má,jediné omezení bylo s rádiem,ale po vložení kodu zas vše OK.
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Když se nad tím člověk zamyslí, tak mu to dojde. Sice nejsem elektrikář, ale uvažuji takto:
odpojením baterky se odpojí všechny přístroje - tedy neprotéká jimi proud. Tím jsou chráněny proti případnému přepětí při náhlém zvýšení napětí na baterce.
Když pak svařuju elektrikou (CO), tak mám jednak uzemnění nasazené na kastli poblíž místa, kde chci svařovat. Takže v okamžiku dotyku prochází elektrický proud místem styku elektrody s karoserií a vychází tou uzemňovací svorkou ven z auta - tudíž po autě nekoluje, jde cestou nejmenšího odporu. Pokud by se např.svařovalo vzadu a uzemňovací svorka by byla vpředu, pak by tu jisté nebezpečí poškození elektroniky či vzniku požáru bylo.
Pokud se mýlím, tak prosím elektrikáře, aby mě opravili.
odpojením baterky se odpojí všechny přístroje - tedy neprotéká jimi proud. Tím jsou chráněny proti případnému přepětí při náhlém zvýšení napětí na baterce.
Když pak svařuju elektrikou (CO), tak mám jednak uzemnění nasazené na kastli poblíž místa, kde chci svařovat. Takže v okamžiku dotyku prochází elektrický proud místem styku elektrody s karoserií a vychází tou uzemňovací svorkou ven z auta - tudíž po autě nekoluje, jde cestou nejmenšího odporu. Pokud by se např.svařovalo vzadu a uzemňovací svorka by byla vpředu, pak by tu jisté nebezpečí poškození elektroniky či vzniku požáru bylo.
Pokud se mýlím, tak prosím elektrikáře, aby mě opravili.

- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
sorry, ale o elektrice vím jen to, že kope

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
-
- Test driver
No jo , ale kope i kůň 

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Toto jsem nasel:
- Přílohy
-
- svarovani.jpg (11.1 KiB) Zobrazeno 2319 x
- Peter5
- Junior
Moj postreh je ze pri mojom predoslom aute sa mi odtrhol pant na dverach tak som to bol dat zvarit v jednom servise. Jedine co urobili bolo ze pri zvarovani mi zapli svetla ze vraj to staci. Velmi sa tomu nerozumiem ale fungovalo to vsetko bolo v poriadku.
Focus 2008 facelift, 1.6 TDCi 66KW, Trend X, siva sea
Ford Kuga 2014, 2,0TDCi AWD, Powershift,
Ford Kuga 2014, 2,0TDCi AWD, Powershift,