Problém z dolívací nádržkou na chladící kapalinu.

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Panther
Nováček
Nováček

Re: Problém z dolívací nádržkou na chladící kapalinu.

Příspěvek od Panther » 24.03.2008 20:50

Takže přece těsněni. Ten vzduch v nadobce je tlak komprese valce, kolem ktereho je to těsnění vyhnité nebo prasklé. Až budeš mít hlavu dole a nebude na těsnění nic vidět raději nech hlavu natlakovat jetli není prasklá.
TDCi 85kW,2002,kombajn,černá metla

Scorpion27
Nováček
Nováček

Příspěvek od Scorpion27 » 24.03.2008 21:03

Děkuju vám chlapi, mám ted aspon trochu klidu,že jste na to přišli co to je.Jak bude hlava dole tak ji nechám určitě prověřit,Díky vám všem snad vám to někdy vrátím.

racetiger
Junior
Junior

Příspěvek od racetiger » 24.03.2008 21:07

Panove zkuste si prosim hodit do podpisu typ barvu atd ,diky
Obrázek

Obrázek

Scorpion27
Nováček
Nováček

Příspěvek od Scorpion27 » 31.03.2008 21:28

Zdravím vás všechny,tak dnes mi to rozebrali a prý na těsnění není nic vidět.Ptal jsem se co s tím a řekli mi že hlavu nechají sjet na frézce nebo zbrousí prostě něco takového, a že i přebrousí ventily.Hlava se prý tlakovat nebo rentgenovat nemusí prý focusy na to netrpí ale že může být skřivená a na té frézce se to prý odstraní,jo a že vymění i gufera a ještě nějaké věci že když už to je rozebrané tak je lepší to preventivně vyměnit.Materiál jsem si dodal sám,řemen těsnění pod hlavu i pod víko,za práci chtěli cca 2500kč přebroušení hlavy a ventilů 3000kčJeště přiobjednají nějaké těsnění co jsem nedodal a počítám že mě to vyjde 11-12000kč a to jsem počítal tak 6000 a třeba to neodstraní můj problém.Co by jste dělali vy nechaly by jste tu hlavu odskoušet nebo by jste je poslechly že to být nemusí.

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 31.03.2008 21:36

ešte ma napadá...na 100% je tlakové víčko ok?

herizn
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od herizn » 31.03.2008 21:41

:roll: 2500,-za srovnání hlavy??????tak to je nářez když vím kolik "času a práce to zabere" :oops: že se nestydí ti frézaři a brusiči

zkus se nejdřív spojit s někým na okolí kdo má focuse a vyměnit si s ním víčko nádržky a udělat test jízdou....
Ford Focus 1,6 Zetec-SE,Futura-74KW-stříbrná metla,11/2001,hatchback5

Obrázek

Scorpion27
Nováček
Nováček

Příspěvek od Scorpion27 » 31.03.2008 21:56

Chlapi víčko jsem skoušel od otce, má mondeo,než jsem ho skusil tak jsem to i odvzdušnil a žádná změna,kamarád má focuse 1.8 a má tam to samé víčko jako můj otec.Myslíte že ty víčka můžou být rozdílné?

Panther
Nováček
Nováček

Příspěvek od Panther » 01.04.2008 18:12

Když už je hlava dole ja bych jí nechal natlakovat.Nevím kde ti to dělají ale hlavu ti odtlakuje na počkání v Ostravě pan STUDENT tel 608044444 stojí to 300kč. Specializuje se na GO hlav. Určitě by ti to i zabrousil a vše kolem toho jsou tam fakt dobří
TDCi 85kW,2002,kombajn,černá metla

Scorpion27
Nováček
Nováček

Příspěvek od Scorpion27 » 01.04.2008 21:18

Díky za ochotu škoda že jsem to nevěděl dříve mohlo mě to vyjít o hodně levněji,dnes jsem jim do servisu volal a řekl jsem jim že tu tlakovou skoušku chci, řekli mi že to teda bude 1000kč navíc.Říkám chlapi dejte si auto do servisu a pak se nebudete divit co vám vše naučtují!!!!V pátek bych to měl mít hotové tak jsem zvědav co mě to bude stát,možná jsem měl počkat a pořádně to odskoušet s originál víčkem,ted mám rozhozený skoro celý motor a třeba jsem to dělal zbytečně.

wlk
Junior
Junior

Příspěvek od wlk » 01.04.2008 21:50

no já bych určitě zkusil koupit víčko expanzky, špatný těsnění na něm dokáže dělat divy, to znám z vlastní zkušenosti...ne z focusem, ale to je ve svý podstatě jedno, bordel to dělá stejenj na všech autech :)
Focus combi II Trend 11/2006 1,6 74kw https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... =97&t=7888
Obrázek

Scorpion27
Nováček
Nováček

Příspěvek od Scorpion27 » 14.04.2008 21:57

Zdravím opět všechny,chci jenom dát vědět všem kdo by měl podobný problém jako já.Tak zde se skoro všichni zhodli že můj problém bude těsnění pod hlavou nebo prasklá nebo prohlá hlava,.Když jsem s tím přijel do servisu tak si to ti mechanici myslely taky i když z teplého motoru kouř nešel,ani na olejovém víčku bíla sračka nebyla a ani motor neměl pokles výkonu a ani se to nehřálo jenom podivný praskot v nádobce.Tudíž si myslím že měli poznat že to nebude problém z těsněním nebo s hlavou.Tak se to rozebralo,na těsnění nebylo nic vidět ani známka nějakého poškození,hlava se dala natlakovat a ani tam problém nebyl a ani nebyla prohlá takže se to rozebíralo dá se říct zbytečně.Ale volaly mi ze servisu že když to mají rozebrané tak když už u toho jsou tak mi přebrousí ventily prý se jim zdají dva lehce připálené,potom mi volaly že i vodní pumpu by stálo za to vyměnit když už je to rozebrané a zdá se jim že jim v ruce píská souhlasil jsem.Potom zase volaly že jim nesedí nějaké hrníčky ventilů a protože brousily ventily tak se bude muset přebrousit i toto.Nakonec se tedy motor dal dokupy ale problém odstraněn nebyl dělalo mi to i po opravě tak že to bylo vše zbytečně a vyhodil jsem celkem 13000kč.Potom jsem se nasral a řekl jsem si že zkusím ještě vyměnit chladící kapalinu, i když mi mechanicy tvrdily že to na to nebude mít žádný vliv, za novou a hle už to tam mám 5 jízd a dával jsem tomu pořádný záhul a ani kapka vyteklá a žádný praskot.Tak mi řekněte jak je toto možné původní kapalina byla stará tak 2 roky a le nevím to jistě.Byla zředěná tak na mínus 20 stupnů. Občas jsem dolil trochu destilky.Ted jsem nalil novou 50 na 50 a je po problému jenom do prdele kdybych na to přišel dřív zbytečně se vrtalo do nebouraného a bezproblémového motoru a to mě nejvíc sere!!!!Nevadí ja jsem se pořádně vysral tak doufám že až někdo bude mít podobný problém jako já tak se z mé chyby poučí a nebude vrtat hned do motoru mohlo mě to stát 300kč a ne 13000.

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 14.04.2008 22:05

8O
toto mi fakt nejde do hlavy aby to robila kapalina...
tých penazí mi je luto..ja som bol osobne presvedčený o nejakom nežiaducom pretlaku typu víčka, netesnosti a pod.. :?

Scorpion27
Nováček
Nováček

Příspěvek od Scorpion27 » 14.04.2008 22:12

Taky jsem z toho v prr..ale je to fakt nalil jsem novou ,odvzdušnil podle návodu a od té doby klid.Předtím jsem to zkoušel taky ještě odvzdušnit ale nalil jsem starou kapalinu zpátky kdybych nalil novou tak jsem měl okamžitě po problému.

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 14.04.2008 22:13

fakt nechapem.. :cry: :roll:
žeby bola až tak zasvinena a zapchavala niečo? po 2 rokoch ..fakt mi to hlava nebere

Scorpion27
Nováček
Nováček

Příspěvek od Scorpion27 » 15.04.2008 18:00

Špinávé to vůbec nebylo,potom jsem tam dal jenom čistou vodu a problém tam byl pořád při každé jízdě až dokud jsem nedal novou a v přesném poměru od té doby 100% klid..Ničím jiním to být nemůže protože to po opravě dělalo uplně to samé jako před ní..

Odpovědět

Zpět na „Motor“