Tak to byla úvaha o druhém tipu, ale jak vidno, máš mě prokouknutého. Takže lidi hlavně dobré jídlo je potřeba dobře "uhasit" půllitrama s pěnivým mokem (každému dle libosti jeho značkou či stupněm, pro řidiče samozřejmě doporučuji Birell - upozornění pro správce-toto není placená reklama!!!!cajda píše:PedroH od tebe bych čekal spíše recept na flambované maso nebo něco se žhavýmí chilli papričkamiPedroH píše:Taky přidám jeden receptík na mlsku:
Bramborové placky - aneb Moravská pizza
Bramborové placky (kdo neví jak se dělají: brambory oškrábat, umýt nastrouhat a přidat 1 nebo 2 vejce, trochu hladké a zbytek polohrubé mouky, majoránku, nejlépe více než 4 velké stručky česneku, sůl, trošku pepře a sušené papriky a zamíchat, až bude tak středně tekoucí těsto - přidávat v průběhu míchání mouku,páč brambory pouští vodu)
Takže bramborové placky usmažíme dohněda, nakrájíme na ně rajčata, papriku, trochu šunky nebo jiné uzeniny, posypeme nastrouhaným sýrem a oreganem a dáme na chvilku (aby se sýr pěkně roztekl a zelenina trošku změkla) zapéct do trouby.
PS: můžeme přidat i jinou zeleninu dle chuti a libosti, já mám vyzkoušenu tuto.
Dobrou chuť Vám přeje šéfkuchař-hasič PedroH![]()
a hlavně na konci receptu jsi měl napsat, že vše je třeba uhasit několika krygly ( pullitr s uchem
) píva
![]()
![]()
Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality
- PedroH
- Zkušený

- Příspěvky: 1439
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Nový Jičín
- Kontaktovat uživatele:
- Jari
- Zkušený

- Příspěvky: 1202
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: kousek od Litomyšle
- Kontaktovat uživatele:
Chystám to zítra k obědu,tak se chci zeptat,jak to smažíštaspy píše:Řízky v jogurtu: naložte kuřecí řízky na noc do klasického bílého jogurtu, který smícháte s kořením dle vlastní chuti (já mám vyzkoušené kari a grilovací) necháte naležet (stačí 2 hoďky,ale přes noc je to nejlepší)! Ráno jen vezmete řízky z jogurtu - ten z nich nijak nesundaváme a hodíte je do strouhanky!Pak opečete jako klasické řízky! Můžu jen doporučit, od té doby co jsem je doma udělala, tak neděláme klasické v trojobalu!Tyhle jsou šťavnaté a jsou dobré i ohřáté a studené!
Dobrou chuť
- taspy
- Zkušený

- Příspěvky: 1463
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Postupice, okr. Benešov, nyní Praha
- Kontaktovat uživatele:
To Jari: tohle jsou kuřecí,ty bych na sádle nedoporučovala! Smažím je normálně na pánvičce na oleji jako klasické kuřecí řízky. Tak doufám, že budou chutnat 
FF kombi 1.4 16V, rv. 1999 - byl a má nového páníčka
FORD Galaxy 2.0 TDCi, rv. 2007 - bylo, asi někde je, ale nevím kde
FF 3dv. 1.6 16V, rv. 1999 - krásný je pořád, ale ne už moje
FORD S-MAX 2.0 TDCi, rv. 2008, cihlová barva - zatím ještě je
- pepino
- Pokročilý

- Příspěvky: 538
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Praha
- HORST
- Test driver

- Příspěvky: 3678
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Nový Jičín
- Jari
- Zkušený

- Příspěvky: 1202
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: kousek od Litomyšle
- Kontaktovat uživatele:
- dosik
- Nováček

- Příspěvky: 31
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Ústeckoorlicko
ČOKOLÁDOVNÍK
Ingredience pro 4 osoby:
6 vajec
250 g cukru moučka
250 g tuku
100 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
200 g čokolády
Postup:
1. ušlehat sníh
2. šlehat cukr a tuk do hladkého krému, zašlehávat jeden žloutek po druhém, až vznikne hladká hmota, přidat strouhanou čokoládu a mouku s práškem do pečiva
3. opatrně ručně vmíchat sníh, nalít do jakékoliv formy a péc, cca 40 min. na 180 C/záleží na troubě/
4. z formy vyndat po úplném vychladnutí
mě to moc chutnalo, ale lepší to je jíst až druhý den, když se to uleží a není to pak tolik tučné a je to pěkně vláčné.
takže dobrou chuť
Ingredience pro 4 osoby:
6 vajec
250 g cukru moučka
250 g tuku
100 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
200 g čokolády
Postup:
1. ušlehat sníh
2. šlehat cukr a tuk do hladkého krému, zašlehávat jeden žloutek po druhém, až vznikne hladká hmota, přidat strouhanou čokoládu a mouku s práškem do pečiva
3. opatrně ručně vmíchat sníh, nalít do jakékoliv formy a péc, cca 40 min. na 180 C/záleží na troubě/
4. z formy vyndat po úplném vychladnutí
mě to moc chutnalo, ale lepší to je jíst až druhý den, když se to uleží a není to pak tolik tučné a je to pěkně vláčné.
takže dobrou chuť
Dosik
- silverwolf
- Test driver

- Příspěvky: 5701
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Šumava
- Kontaktovat uživatele:
- supik11
- Nováček

- Příspěvky: 122
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Chomutov, Praha, Brno
recept na kuřecí perkelt:
Nakup:
jedno kuře bez prsou rozporcované (i s kůží a kostma) dle velikosti hrnce
cca kilo (vlastně přiměřeně) rajčata nakrájená na hrubší kolečka - dle chuti můžou být i oloupaná
různobarevné papriky (množství viz rajčata) nakrájené na tvary dle libosti (proužky, obdélníčky atd.)
cibuli na základ
olej
mletá červená paprika - sladká i pálivá
Postupuj:
1. Nakrájenou cibuli osmaž na oleji, přidej mletou papriku dle libosti (barva se naváže na olej a uvolní se chuť)
2. ztlum oheň a
3. dej vrstvu kuřete, na něj vrstvu papriky (čerstvé) a rajčat
4. vrstvy mezi sebou lehce osol - špatně se odhaduje!!!!
5. střídej vrstvy, dokud stačí suroviny a hrnec a poslední je zeleninová vrstva
6. přidej cca deci a půl vody
7. hrnec přiklop poklicí a dus (zelenina pustí dost šťávy na celé vaření), až maso změkne
8. občas s hrncem protřep (nemíchej) , aby se jídlo nepřichytlo.
Servíruj:
s pečivem případně s těstovinami
Nakup:
jedno kuře bez prsou rozporcované (i s kůží a kostma) dle velikosti hrnce
cca kilo (vlastně přiměřeně) rajčata nakrájená na hrubší kolečka - dle chuti můžou být i oloupaná
různobarevné papriky (množství viz rajčata) nakrájené na tvary dle libosti (proužky, obdélníčky atd.)
cibuli na základ
olej
mletá červená paprika - sladká i pálivá
Postupuj:
1. Nakrájenou cibuli osmaž na oleji, přidej mletou papriku dle libosti (barva se naváže na olej a uvolní se chuť)
2. ztlum oheň a
3. dej vrstvu kuřete, na něj vrstvu papriky (čerstvé) a rajčat
4. vrstvy mezi sebou lehce osol - špatně se odhaduje!!!!
5. střídej vrstvy, dokud stačí suroviny a hrnec a poslední je zeleninová vrstva
6. přidej cca deci a půl vody
7. hrnec přiklop poklicí a dus (zelenina pustí dost šťávy na celé vaření), až maso změkne
8. občas s hrncem protřep (nemíchej) , aby se jídlo nepřichytlo.
Servíruj:
s pečivem případně s těstovinami
- Skubi
- Test driver

- Příspěvky: 11856
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Přerov
- Kontaktovat uživatele:
Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality
přišel mi zajímavý recept - Svíčková podle zaměstnané ženy
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- kasi
- Test driver

- Příspěvky: 8468
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Domažlice(CZ)
- Kontaktovat uživatele:
Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality
skubi ty knedlíky se polívají tím horkým voskem ze svíček a počítám že se to musí jíst teplé

je Ford Focus 1.8L Zetec-E EFI r.v.00,Sedan,Pacific Green Metallic,Ghia
byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia

byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia

- Skubi
- Test driver

- Příspěvky: 11856
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Přerov
- Kontaktovat uživatele:
Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality
nevím, to by nám nejlépe řekly zde registrované zaměstnané ženy

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- Mata
- Pokročilý

- Příspěvky: 932
- Registrován: 12.02.2008 22:11
- Bydliště: Východní Čechy
Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality
pánaboha! co já tu ještě na tomhle foru nenajdu....vlákno s receptama!!!
Tak vám sem hodím jeden můj oblíbenej na super rychlej buchejt!
rozválet listový těsto a plácnout na vymaštěnej plech, trošku udělat rantly (jakože okraje), propíchat vidličkou, na to nakrájet klidně i se šlupkou jablka na plátky(dobré jsou i hrušky), já to klidně strouhám na nudličky - je to rychlejší, dle chuti a kyselosti jablek ocukrovat, poskořicovat, na to nalejt vejce rozkvrdlaný v jedný šlehačce s vanilkovým cukrem (jde nahradit stejným množstvím mléka v tom případě dávám vejce dvě). Šup s tím do trouby a upéct až jsou zlaté okraje těsta. Ta šleha s tím vejcem pěkně zpudinkovatí. Je to fakt dobrý a hodně rychlý!
Tak vám sem hodím jeden můj oblíbenej na super rychlej buchejt!
rozválet listový těsto a plácnout na vymaštěnej plech, trošku udělat rantly (jakože okraje), propíchat vidličkou, na to nakrájet klidně i se šlupkou jablka na plátky(dobré jsou i hrušky), já to klidně strouhám na nudličky - je to rychlejší, dle chuti a kyselosti jablek ocukrovat, poskořicovat, na to nalejt vejce rozkvrdlaný v jedný šlehačce s vanilkovým cukrem (jde nahradit stejným množstvím mléka v tom případě dávám vejce dvě). Šup s tím do trouby a upéct až jsou zlaté okraje těsta. Ta šleha s tím vejcem pěkně zpudinkovatí. Je to fakt dobrý a hodně rychlý!
- Mata
- Pokročilý

- Příspěvky: 932
- Registrován: 12.02.2008 22:11
- Bydliště: Východní Čechy
Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality
to Kasi: anžto se považuji za zaměstnanou ženu, řeknu k tomu receptu na svíčkovou, že ty knedle se polijou tím voskem samy, jak postupně stéká a přihřeje se to od těch svíček...
- kasi
- Test driver

- Příspěvky: 8468
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Domažlice(CZ)
- Kontaktovat uživatele:
Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality
akorád se moc nenaklánět k talíří když to bude ukapávat od pusy

je Ford Focus 1.8L Zetec-E EFI r.v.00,Sedan,Pacific Green Metallic,Ghia
byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia

byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia

Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů







