ZRZAVÝ MOTOR
-
- Test driver
Re: ZRZAVÝ MOTOR
tam ide HLAVNE o elektriku...
- pytlakrudolf
- Nováček
strašeni Vám jde
myslím že bych poznal utopené auto. Moc nevěřím zě v Německu dělají to co v ..., servisní knižka vzorně vyplněná naposledy servis 24.8.07 a já to kupoval v listopadu . Mám fotky ve svojí hlavičce je stará asi půl roku a není tam moc zrzavého vidět.

-
- Test driver
no tak toto je celkom zásadna info..fakt si tam nemal ani naznak hrdze a za pol roku toto???
- Davefocus
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
tak to jsem ještě neviděl to je velice zajimave
Dříve:Ford focus 1.6 16v futura rv.2002,74 kw

Galerie: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=94&t=8017
Nyní:Ford focus II,1.6 ti-vct,85 kw,2006,ghia,full palba...

Galerie: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=94&t=8017
Nyní:Ford focus II,1.6 ti-vct,85 kw,2006,ghia,full palba...

- maki
- Nováček
Nemáš třeba extra vlhkou nevětranou garáž, nebo montážní jámu, z které jde vlhkost?
Protože pokud byl motor ok a "najednou" je rezatej je to zaujímavé a musí to podezřelou mít příčinu.
Neparkuješ focuse uprostřed chemičky
Protože pokud byl motor ok a "najednou" je rezatej je to zaujímavé a musí to podezřelou mít příčinu.
Neparkuješ focuse uprostřed chemičky

- racetiger
- Junior
2Pytlakrudolf 7.28p.m _ Nemyslim ze by bylo utopeny, pokud by bylo machany a bylo prodavano jako ok tak by tam ta rez nebyla,bylo by to zakamuflovany.Nicmene si myslim ze utopene auto bys nepoznal(pokud by nebylo odflaknute),po povodnich jsem kupoval 2 felicie pro znameho(nekde na aukci v MB)do rentcaru a po 14 dnech prace byly jako kdyby zadna voda nebyla(podotykam ze on to vedel a ty auta jeste dalsi 3 roky jezdily).
A presne jak pise Maki - skoro to vypada na chemii,prijde mi ze i na tom vrchu jsou supinky.
A presne jak pise Maki - skoro to vypada na chemii,prijde mi ze i na tom vrchu jsou supinky.
- pytlakrudolf
- Nováček
takže co radíte ? jak mám motor ošetřit ? zkusit nějaké mytí motoru ?
auto stojí na hlídaném otevřeném parkovišti jezdí s nim převážně manželka a to 200 km za týden
auto stojí na hlídaném otevřeném parkovišti jezdí s nim převážně manželka a to 200 km za týden
- racetiger
- Junior
Zalezi na tom jestli chces delat sam, nebo nechat to na servisu. Vycistit mechanicky(odstranit rez a uzavrit nejakym odrezovacem) a existuje potom ve spreji (zapomnel jsem jak se to jmenuje a nemuzu to najit) takovy film na motor,tim to nastrikas a ono se to uzavre proti venkovnim vlivum. Furt mi ale vrta hlavou ze je to i nahore (i na sponkach je to videt),ty supinky,odkud se to tam bere?
- pytlakrudolf
- Nováček
očistím odrezovačem a použiji asi tohle ne http://www.sonax.cz/web/view.php?cisloc ... &rstema=31
také nechápu tu rez, podívám se jestli to místo na parkovaní není nad kanálem nebo tam nevede teplovod co by odpařoval vodu mne do motoru ?
také nechápu tu rez, podívám se jestli to místo na parkovaní není nad kanálem nebo tam nevede teplovod co by odpařoval vodu mne do motoru ?
- racetiger
- Junior
Jo ten Sonax to je ono co jsem myslel, byl jsi rychlejsi. Musis ale tu rez dostat dolu a to nebude zadna pr.el.
- pytlakrudolf
- Nováček
ještě jedna informace, když jsem s ním byl na technický pro české OTP tak jsem byl pod vozem a na spostě dílu ramen atd. jsem viděl nálepky ford s čárovým kódem jako nové, tak mi to utopení nějak uniká
-
- Nováček
S utopením jsem nechtěl rozpoutat diskusi a ani jsem to netvrdil. To byl jen takový nápad jestli náhodou ... Tak se omlouvám 

Ford Focus Combi 1.8 TDCi, 115 HP,GHIA ,Dark Grey,2002

- racetiger
- Junior
Prosim tebe co jsi mel s tim altikem,nemohla se prebit baterka a nejak tam odfouknout? Tam muselo nebo musi byt nejake kysele prostredi,jinak si to nedovedu predstavit,i ten hlinik na to odpovida.Od kdy to je takhle zrzavy?To uz bylo na ty STK?Jinak si myslim ze tohle nevycistis(lepe receno vycistis ale kartacem a smirglem a nechas na tom ruce).
- pytlakrudolf
- Nováček
altík nevím dělali to v tom upatlaném servisu
svítila kontrolka dobíjení a něco bylo hlučnější než normálně ( možná byl přidřený)
také přemýšlím čím to vyčistím zkusím do charouze mám tam kamárada? nebo to jenom zakonzervuji ? a nebo to nechám někde vyčistit ale to bude pekelně drahý ?
STK jsem dělal když jsem dělal čistopis

také přemýšlím čím to vyčistím zkusím do charouze mám tam kamárada? nebo to jenom zakonzervuji ? a nebo to nechám někde vyčistit ale to bude pekelně drahý ?
STK jsem dělal když jsem dělal čistopis
- CemFoFoKo
- Nováček
Hm, nebudu tam nejake bludne elektricke prudy? Na lodiach tusim maju take "obetovacie" elektrody ktore su nejako nabite a prednostne hrdzaveju aby menej hrdzavel zvysok (niekde tusim aj boli take "magicke protihrdzove zariadenie" pre auta - ale to je humbug, kedze okolo auta nemas vodivy elektrolyt - morsku vodu) . Mozno sa v Tvojom motore nechtiac samotny motor stal takou "obetovacou" elektrodou.... hlavne ak pises ze sa to stale dost nahle.
2004 Ford Focus Kombi 1.6, 16v 74kw, silver