Problém s ABS
- kasi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak problém ustal se rád že to už nezlobí 

je Ford Focus 1.8L Zetec-E EFI r.v.00,Sedan,Pacific Green Metallic,Ghia
byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia

- Jarek83
- Nováček
Natržený ABS kabel k senzoru ABS
Zdravím, chci se zeptatm zda můžu opravit natržený kabel k ABS senzoru,nebo je lepší jej vyměnit. Při tyčky stabilizátorum jsem si vytáhnul kabel k senzoru AVS s takovým gumovým válečkem k vůli manipulaci a při montáži zpět jsem jej asi nedostatečně zamáčkl zpět a teď mi svítí kontrolka ABS. Včera jsem zkusil na zledovatělé silnici ABS a fungovalo pouze levé kolo a auto mělo tendenci se stáček do prava... Prosím o radu. Teď před Vánocemi se mi nechce dávat 2500,- za nové čidlo, když je problém v káblíku.
Díky všem kdo poradí.
Díky všem kdo poradí.
Ford Focus Combi, 1,6 16V, 74kW - ZETEC-S - r.99, zelená metalíza / <br>
- Jarek83
- Nováček
- kasi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
opět to zlobí a cestou z práce mě to jaksi taksi chvilkami nebrzdilo a málem bylo po fíkovi asi půjdu k doktorukasi píše:tak problém ustal se rád že to už nezlobí

je Ford Focus 1.8L Zetec-E EFI r.v.00,Sedan,Pacific Green Metallic,Ghia

-
- Test driver
Jarek83: mě ve Fordu měnili jenom kablík a účtovali si 70 Kč za meteriál a asi 900,- za práci. Já ho měl ale prodřenej mezi konektorem a ŘJ. Jestli ho máš natrženej pod konektorem, tak to asi bude chtít i s čidlem.
...a jak píše Jamaka - když ti svítí kontrolka, tek je systém mimo provoz. Brzdí to, ale ABS nefunguje.
...a jak píše Jamaka - když ti svítí kontrolka, tek je systém mimo provoz. Brzdí to, ale ABS nefunguje.
- Vankart
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Natržený ABS kabel k senzoru ABS
Asi tě moc nepotěším,ale nové čidlo ABS (Hallova sonda)nestojí 2500,- Kč ale skoro jednou tolik a to přesně 4 600,-.Jarek83 píše:Zdravím, chci se zeptatm zda můžu opravit natržený kabel k ABS senzoru,nebo je lepší jej vyměnit. Při tyčky stabilizátorum jsem si vytáhnul kabel k senzoru AVS s takovým gumovým válečkem k vůli manipulaci a při montáži zpět jsem jej asi nedostatečně zamáčkl zpět a teď mi svítí kontrolka ABS. Včera jsem zkusil na zledovatělé silnici ABS a fungovalo pouze levé kolo a auto mělo tendenci se stáček do prava... Prosím o radu. Teď před Vánocemi se mi nechce dávat 2500,- za nové čidlo, když je problém v káblíku.
Díky všem kdo poradí.
- Jarek83
- Nováček
Re: Natržený ABS kabel k senzoru ABS
Ty kokso, tak abych začal šetřit. A to jsem chtěl udělat po novém roce rozvody.Tak zas ho..no...To se skvělé. Když už se má něco posrat,tak všechno. No ale opravit to asi zkusím, nic za to nedám a pokazit na tom, už není taky co.
edit chmelko:zmazaná zbytočná citacia 

Ford Focus Combi, 1,6 16V, 74kW - ZETEC-S - r.99, zelená metalíza / <br>
- Vankart
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Stratovarius
- Nováček
Ahoj Focusáci, poradil by mě nekdo s problémem ABS a kontrolky brzd?
Tyto dvě kontrolky svítí neustále a zhasnou jenom po vypnutí zapalování. Byl jsem s tím v servise a bylo mi řečeno, že řídící jednotka ABS nekomunikuje
s počítačem servisu. Ať to tam nechám, že vymění kabelový svazek nebo jednotku ABS.
Při prudkým zabrždění na sněhu se mi stalo, že asi tak na dvě vteřiny obě dvě zhasly, ale za chvilku se opět rozsvítí. Chci věřit tomu, že to bude nějaký konektor nebo kablík. Baterie je ještě původní, sedm let v autě, ale startuje to výborně. Za každou informaci děkuju.
Omlouvám se adminovi fóra za vložení příspěvku jinam, jako navigace na skle auta bych se neuživil.
FoFo, 1,8 TDDi, 2000
Tyto dvě kontrolky svítí neustále a zhasnou jenom po vypnutí zapalování. Byl jsem s tím v servise a bylo mi řečeno, že řídící jednotka ABS nekomunikuje
s počítačem servisu. Ať to tam nechám, že vymění kabelový svazek nebo jednotku ABS.

Omlouvám se adminovi fóra za vložení příspěvku jinam, jako navigace na skle auta bych se neuživil.

FoFo, 1,8 TDDi, 2000
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pipin
- Nováček
Stratovárius - tohle znám. Nechci tě děsit ale přesně tohle se odehrálo na mém předchozím autě , naštěstí těsně před koncem záruky. Diagnostíka hlásia chybu komunikace a potom interní chybu modulu abs. Výměna modulu nutná. Pokud bych to měl platit tak modul plus práce přibližně dvacet tisíc. Přeji ti aby to byla nějaká ptákovina
Ford C Max 1.8 TDCI
- harmonek
- Nováček
Ahoj mam takovej opakovanej problem..
Jedu a zničehonic se me rozsviti kontrolka abs a protiskluzu .
Tim se me to i vyřadi z funkce.
Pak jezsim jeden,dva dny a zniceho nic lup a uz to zhasne a vse funguje jak ma..
Nevite co by to mohlo byt?
drive se me stavalo ze zaroven stimto me prestal ukazovat tachometr a vynuloval se me pocitac kilometru.diky
Jeste dodam byli me meneny zadni ložiska a silent bloky..ale delalo to aj predtim
Jedu a zničehonic se me rozsviti kontrolka abs a protiskluzu .
Tim se me to i vyřadi z funkce.
Pak jezsim jeden,dva dny a zniceho nic lup a uz to zhasne a vse funguje jak ma..
Nevite co by to mohlo byt?
drive se me stavalo ze zaroven stimto me prestal ukazovat tachometr a vynuloval se me pocitac kilometru.diky
Jeste dodam byli me meneny zadni ložiska a silent bloky..ale delalo to aj predtim
Ford focus 1.8 16v 3dvř. rv.2000