Pedál Spojky
- 750kv
- Nováček
Pedál Spojky
Ahoj
Mám problém s pedálem spojky.Po zahřátí ( ujedu cca 20Km) mi nepatrně změkne a při podřazování v nízkých otáčkách ( nejčastěj kvalty 4-3) ho sem tam promáčknu až na podlahu a pedál se nevrátí.Když ho tam nechám tak další podřazení sešlápnu pouze tak 3 cm u podlahy vytočím motor a po zařazení vyššího kvaltu se vrátí zpátky a jde mirně lehce .Když ho nohou nadzvednu tak se to taky správí.Když zastavím tak je pedál tvrdý jak u studeného motoru.Při řazení nahoru problém není.Řadit jde dobře pouze když zůstane pedál dole tak to jde ztuha.
Je tam nové ložisko spojky, setrvačník a bylo to odvzdušněno.
Focus 2003 1.8 TDCi
Mám problém s pedálem spojky.Po zahřátí ( ujedu cca 20Km) mi nepatrně změkne a při podřazování v nízkých otáčkách ( nejčastěj kvalty 4-3) ho sem tam promáčknu až na podlahu a pedál se nevrátí.Když ho tam nechám tak další podřazení sešlápnu pouze tak 3 cm u podlahy vytočím motor a po zařazení vyššího kvaltu se vrátí zpátky a jde mirně lehce .Když ho nohou nadzvednu tak se to taky správí.Když zastavím tak je pedál tvrdý jak u studeného motoru.Při řazení nahoru problém není.Řadit jde dobře pouze když zůstane pedál dole tak to jde ztuha.
Je tam nové ložisko spojky, setrvačník a bylo to odvzdušněno.
Focus 2003 1.8 TDCi
- PePe_tdci
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- veba
- Junior
- 750kv
- Nováček
- Jari
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
-
- Zkušený
Odpovídal jsem na dotaz od PePe_tdci. Tomu to dělá už po nastartování. U Tebe to asi pružina nebude, ta by to dělala pořád - jak píšeš - a nejenom při podřazování.750kv píše:Pokud by to byla pružina tak to podle mého názoru bude dělat pořád a né jenom při řazení dolů.( ale podívám se na ni dík za tip).A do knížky Jak na to jsem se taky díval že by to dělalo třecí obložení?To by se mělo projevit hned po startu a když to měly rozdělané tak řekly že kotouč je dobrý.
- Sajrus
- Nováček
Mne sa pedal spojky nevracal uplne hore,ale ostal vysiet niekde v 3/4.
Dnes pozeram a pruzina je v haji,je prasknuta. Nepodarilo sa mi ju ani vybrat,je tam mizerny pristup.Je zakvaknuta v nejakom plechu.Nechapem ako to mohlo prasknut,ta pruzina je dost silna.Skusim ju este nejak vydolovat zajtra, ale velku sancu si nedavam...
Dnes pozeram a pruzina je v haji,je prasknuta. Nepodarilo sa mi ju ani vybrat,je tam mizerny pristup.Je zakvaknuta v nejakom plechu.Nechapem ako to mohlo prasknut,ta pruzina je dost silna.Skusim ju este nejak vydolovat zajtra, ale velku sancu si nedavam...
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pedál Spojky
Zdravim, taky mi dnes praskla pruzina od pedalu spojky. Nevi nekdo objednaci kod te pruziny ? Navic by potesil nejaky obrazek / schematko, jak to pak vymenit. Nerad bych odmontoval nebo co nemusim apod. Diky moc. J.
Ford Focus Kombi 1.6, RV: 10/2005
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pedál Spojky
Ja mám problém se skřípáním pedalu,takový vzavý zvuk.Ptal jsem se ve fordu,prý to promazali a uvidíme,pak dát jedině nový pedál.Nemáte někdo praxi s tímto problémem,nezdá se mi dávat nový pedál a na cenu jsem se raději anni neptal 

Focus 2003 1.8TDi 85KW 115PS Hatchback