Kolik mate najeto na TDDi (cim vic tim lip)
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
abe: Myslim že se toho na Fofech nesere o nic víc než na jinejch autech a motory držej bez problémů 500.000km! Jen se stačí o to trochu postarat. 

Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jozkablack: trosku se nedivim abemu, ze si tohle myslel, kdyz si prectes forum, tak nabudes dojmu, ze se opravdu vsechno co muze posere. Ale ti, kterym to jede v pohode a zadny problem nemaji, fora nevyhledavaji, uz jsem to tu kdesi psal. Takze se to neda generalizovat, cili z meho pohledu je Fofo v pohode kara 

- jani
- Nováček
...možno že tie kilometre v našich končinách až prehnane strašia... každý zháňa auto s čo najmenej kilometrami a čo najnižšou cenou, tak sa nám autobazáre snažia vyhovieť
... dúfam že tento príspevok neuvidí môj fofko a zajtra niekde pri cintoríne stratím kľukovku....
... inak súhlasím že pri normálnej starostlivosti TDDi skôr zhnije...

... dúfam že tento príspevok neuvidí môj fofko a zajtra niekde pri cintoríne stratím kľukovku....
... inak súhlasím že pri normálnej starostlivosti TDDi skôr zhnije...
1,8 TDDi 66kW, kombík, 2000, modráčik
- Stehnak
- Test driver
2 Zewl: ta finská "kurva" se česky řekne "obrázek"
2 kilometry a ceny: nejake ty FoFa bodou jisto jiste dovoz ze SRN, takze Ti turci to klidne mohli uz stocit... Finsko ma co se dovozu aut tyce zvlastni zakon (zatim), ktery dokonce nejni v souladu s EU. Tak napriklad ja, ktery jsem auto nekoupil minimalne 6 mesicu pred presunem do Fi, tu moje auto smim pouzivat 0,5 roku + 1 rok (vyjimka) celkem 1,5 roku (mam normalne ceske znacky). Pokud chci po uplynuti teto doby zde auto stale provozovat v souladu se zakonem, musim zaplatit clo. Toto se pocita z trzni ceny meho auta ve Finsku... To stejne kdyz bych tu auto chtet prodat (aj tak by to pro me bylo celkem vyhodne)... Jen by mi tu nikdo neveril ty moje kilometry
Jinak nebojte, Fordy jsou opravdu "drzaci":
Ford Mondeo 1.8TD: 460000 km
http://www.nettiauto.com/viewVehicle.ph ... w=@update=
Ford Taunus Turnier 17M STW : 712000 km (sorry to je bensiini)
Miloš.

2 kilometry a ceny: nejake ty FoFa bodou jisto jiste dovoz ze SRN, takze Ti turci to klidne mohli uz stocit... Finsko ma co se dovozu aut tyce zvlastni zakon (zatim), ktery dokonce nejni v souladu s EU. Tak napriklad ja, ktery jsem auto nekoupil minimalne 6 mesicu pred presunem do Fi, tu moje auto smim pouzivat 0,5 roku + 1 rok (vyjimka) celkem 1,5 roku (mam normalne ceske znacky). Pokud chci po uplynuti teto doby zde auto stale provozovat v souladu se zakonem, musim zaplatit clo. Toto se pocita z trzni ceny meho auta ve Finsku... To stejne kdyz bych tu auto chtet prodat (aj tak by to pro me bylo celkem vyhodne)... Jen by mi tu nikdo neveril ty moje kilometry

Jinak nebojte, Fordy jsou opravdu "drzaci":
Ford Mondeo 1.8TD: 460000 km
Ford Taunus Turnier 17M STW : 712000 km (sorry to je bensiini)
Miloš.
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / bylo Ford Mondeo ST 220 2006 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
- abe
- Junior
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
Jasne, TDDI. Ale to jsou auta, co jezdi furt, dalo by se rict ve dne v noci a najedou to treba za 3 rokyzewl píše:Ahmed: taky si to myslim, ze driv shnije. Ale chtel jsem se v tom utvrdit dle realnych dat. A tech 650.000 nebo 350.000 bylo na Fofu TDDi?

Uz jsem to tu psal xkrat. Kdyby tady meli vsichni fofouse nove a meli tolik km, tak by vetsi polovina problemu vubec nebyla. Ale je tady celkem hodne lidi, co vi, ze maji kilometry stocene o vice nez 50000km a taky ti, co nevi, ze maji o 150000 min

Kdyz budou v bazaru stat vedle sebe dve stejne auta ve stejnem stavu a za stejnou cenu a jedno bude mit na tachu 350000km a druhe 95000km a na nem bude cedulka sleva, ktere si kdo z vas koupi?

Kdyz je v bazaru 100 aut, co maji 115000km a par tech co maji 300000km, tak se u nich kazdy zastavi, vykuli oci, rekne si, ze to je vrak na odpis a radeji si koupi to stocene

-
- Test driver
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ahmed: Tak líp bych to snad ani nemoh napsat....plně s Tebou souhlasim, proč je asi tak šílený množství inzerátů (upravíme stav vašeho tachometru)???
No protože je o to obrovský zájem, je-li poptávka dost velká, nabídka na sebe dlouho čekat nenechá
Chmelko: Tak čerpadla opravdu odcházeli u starších ročníků ( 99, 00) celkem brzo....nevim co udělal Ford potom, ale zlepšilo se to! Někdo řiká že jiná řídící jednotka čerpadla, jinej zase že lepší (jemnější) palivový filtr....ale je to v celku jedno, hlavně že už je od toho pokoj. Jo a například já měnim rozvody na autech i kdyby na tachu bylo jen 25000km, protože prostě nevěřim ani bazarům, ani jednotlivcům a chci mít klid na duši!!

Chmelko: Tak čerpadla opravdu odcházeli u starších ročníků ( 99, 00) celkem brzo....nevim co udělal Ford potom, ale zlepšilo se to! Někdo řiká že jiná řídící jednotka čerpadla, jinej zase že lepší (jemnější) palivový filtr....ale je to v celku jedno, hlavně že už je od toho pokoj. Jo a například já měnim rozvody na autech i kdyby na tachu bylo jen 25000km, protože prostě nevěřim ani bazarům, ani jednotlivcům a chci mít klid na duši!!
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
-
- Test driver
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Chmelko: No to je asi každýmu proti srsti kupovat něco od cizí osoby a nebejt si jistej stavem věci! Ale většina znás, teda aspoň si to myslim koupila auto z druhý ruky a nebylo to zrovna auto souseda důchodce a musela to risknuot. Já na nový auto nemám a co mi zbylo, jedině minimalizovat riziko a vzít si sebou profíka, kterej to auto málem rozebral (Hlavně nebrat bouračku). A stejně jak řek na rovinu do motoru nevidim, takže za to ruku do ohně nedám! Ale on aspoň ode mne ná finty kam se kouknout a pozná opotřebení jednotlivejch dílů a co bylo a nebylo měněno a podle toho se pak rozhoduju! Koupil jsem Fofo se 144.000km 3,5roku starý po prvnim majiteli se serviskou, koupeno nové v ČR, ale dokud mi můj mechanik neřek že to co zjistil odpovídá kilákům, tak jsem stejně neměl důvěru!
Teď už jen doufám že jsme něco nepřehlídli a přeju si ( a všem ostatním co tady maj auto z druhý ruky) aby to šlapalo s co nejmenšíma problémama!
Teď už jen doufám že jsme něco nepřehlídli a přeju si ( a všem ostatním co tady maj auto z druhý ruky) aby to šlapalo s co nejmenšíma problémama!
-
- Test driver
tak prave auto ktoré ma 3,5roka a ma najazdene 144tis predane v čechach by u mna tu doveru celkom vyvolalo a je jasne, že by som tie rozvody nechal urobit, ak by mi majitel nedoložil, že to urobil..
už sa opakujem ,ale kupoval som pre bracha C-max dotiahnuty z francuzska a boli tak drzí, že pozreli posledny stav v serviske,ktorý bol 66tis, napísali 68tis s tým, že je auto komplet po servisu...maju to fakt namakane..ale ak sme zavolali do fordu vo Francuzsku, tam nam povedali, že to auto malo v januari 110tis čo bolo naposledy u nich....takže tak to je,...bolo to v apríli, takže som počítal, že auto ma cca.150tis km a bolo fakt v super stave...neveril by si, ako su oni schopní stačat..normalne koberčeky predrate od bot skrz a tam svieti, najazdene 80tis....
už sa opakujem ,ale kupoval som pre bracha C-max dotiahnuty z francuzska a boli tak drzí, že pozreli posledny stav v serviske,ktorý bol 66tis, napísali 68tis s tým, že je auto komplet po servisu...maju to fakt namakane..ale ak sme zavolali do fordu vo Francuzsku, tam nam povedali, že to auto malo v januari 110tis čo bolo naposledy u nich....takže tak to je,...bolo to v apríli, takže som počítal, že auto ma cca.150tis km a bolo fakt v super stave...neveril by si, ako su oni schopní stačat..normalne koberčeky predrate od bot skrz a tam svieti, najazdene 80tis....
- Ahmed
- Test driver
No, u nekterych aut, treba VW je servisni interval na rozvody myslim kolem 90000km, takze nekteri to tak berou, ze to je proste u vsech aut a ty rozvody delaji.chmelko píše:tiež mi prijde dost nepravdepodobne, aby pri 100tis odchadzali čerpadla...
inak mi prijde dost smiesne ak vidím auto v bazare, ma najazdene cca100tis a unho velka cedula, komplet po vymene rozvodov![]()
to nikoho ani trosku netrtkne?![]()