Karel2 píše: 14.08.2022 08:51
Porad ctu a slysim, za vse muze Babis, tak bych se rad zeptal, vyjmenujte uspechy, tedy co se povedlo truc-spolukoalici za 8 mesicu vlady.
Upřímně četl jsem tu jen jednu stránku tady té diskuze. Nějak po té covidové nemám sílu se do místních hádek zapojovat
Ale mě vlastně zajímá, co by si druhá strana představovala. Protože to co říkají do éteru AB a AS je prostě populismus. Pomůžeme všem, dáme peníze všem, dáme víc a ještě něco abychom se měli dobře a netrpěli. Ano paráda, zní to dobře, ikdyž si myslím, že si lidi právě zvykli jen stát s nataženou rukou.
Pozn.: A když je ta 5tikoalice tak zlá, budou voliči ANO žádat o těch 5000 na dítě? Já věřím že ano
Ale otázka je, kde na to vzít? Protože během covidu a pomoci a spešl nákupech byly poslední dva rozpočty dost vysoké a rezervy prázdné. A pokud bychom tedy s 400 - 500 mld rozpočtama pokračovali, skončíme na dluhové brzdě = nutnost držení vyrovnaných rozpočtů. A to by z těch navyklích 400-500 mld. výdajů byl teda sakra pád na hubu a v prdeli bychom byli úplně všichni a na pořádně dlouho. I teď po pár vysokých rozpočtech se z toho budeme sbírat x let.
Vidím to jako obecný problém voličů ANO, možná je to i pro věk (tím nemyslím nic špatného). Zajímá nás co bude teď, chceme se mít dobře teď.
Miki tu myslím psal, že kdyby nebyla válka nikdo z této vlády nebude řešit nějaký plyn odjinud. Je to možné. Protože naprostá většina společnosti a tudíž i její odraz - politici, si zvykli řešit problém až když přijde a ne tomu předcházet. Viz současná energetická situace, viz covid a zásoby a připravenost krizových stavů.
Protože když se budeme připravovat na krizi (pandemie, energie, válka atd atd) stojí to hromadu peněz a lidi budou nadávat proč se ty peníze vyhazujou za věci co teď nepotřebujeme. Typický příklad je armáda - proti covidu nepotřebujeme BVP - jasně že ne, ale je to o tom se připravovat - a ejhle válka.
A kdyby rusáci nebo kdokoliv jinej dojel k nám, tak se začne křičet proč nemáme lépe vyzbrojenou armádu, s tím neubráníme ani kraj
A tak je to se vším.