vychazim z predpokladu, ze poslanec ma zastupovt sveho volice, takze by mel byt k volici "blizko" (myslim tim kancelar poslance, kde ma uredni hodiny) ... takze bych CR rozdelil na volebni obvody, ale rozhodne by musely byt skoro stejne velke (pocet volicu) a stacilo by jich max. 10Karel2 píše: 11.02.2021 09:38Stejne by me zajimal Tvuj nazor, jak by ten pomer + dalsi omezeni melo vypadat.![]()
obvody by se vyhlasovaly vzdy podle bydliste obyvatel s volebnim pravem k zacatku volebniho roku ... podobne se to dela u senatnich voleb, kdy se hyba s hranicemi volebnich obvodu (treba ja uz volil 3x v jinem obvode a to jsem se nestehoval) - jasne, budou nespokojenci, ale s tim nic nenadelas, nikdy nemuzes vyhovet vsem (a i ja jsem nadaval na posledni prirazeni pro senatni volby
To nás teda musí být jednoduších skoro celá republika.smoula píše: 11.02.2021 11:04 Kalousek je jeden z nejlepší politiků ever. Takže si vyprošuji aby o něm jednodušší člověk takto mluvil![]()
cim pomerujes uspesnost politika, podle volicu je tedy jen 5 % normalnich a 95% co ho(Topku) nevolilo ti jednodussi?
Jo, to má pravdu. Veškeři placení politici , neziskovky a státní úředníci, to je ta 1/3. Ty 2/3 , to jsme my , debili, ci na ně děláme.Ozzman píše: 11.02.2021 11:41 Cela ne. Ale kdysi jsem cetl clanek od nejakeho psychiatra a ten uvadel, ze se v pasmu debility pohybuje 2/3 populace.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Ahrefs [Bot], Amazon [Bot] a 7 hostů