Studený motor
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Motor je diesel, ktery potrebuje ke startu:
1) dostatecne otacky (baterka, starter)
2) dostatecny tlak nafty (cerpadlo, hadice)
3) vstrik ve spravny okamzik (cidlo polohy vackoveho hridele, ridici
jednotka)
4) dostatecny kompresni pomer (tesnost ve valcich)
Snad jsem na nic nezapomnel. Zhavice jsem mel prvni zimu nefunkcni a startoval jsem do cca -15°C.
1) dostatecne otacky (baterka, starter)
2) dostatecny tlak nafty (cerpadlo, hadice)
3) vstrik ve spravny okamzik (cidlo polohy vackoveho hridele, ridici
jednotka)
4) dostatecny kompresni pomer (tesnost ve valcich)
Snad jsem na nic nezapomnel. Zhavice jsem mel prvni zimu nefunkcni a startoval jsem do cca -15°C.
- abe
- Junior
- opicak
- Junior
HUŠ !!!!! Přestaň strašit, nebo tam ani nepojedu!abe píše:..... ať to není třeba vstřik nebo dokonce čerpadlu v háji.To bychom se asi neradovali![]()

focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2002, výbava GHIA

- opicak
- Junior
Tak jsem se právě vrátil z hradu (z autosprávkárny)
Dle diagnostiky jediná závada - pokles napětí. Pan Dudík mi udělal i zátěžový test baterie a na 90% je v háji baterka. Jediné co ho zmátlo, dát baterce 100% byla skutečnost, že mi motor při návratu z dovolené (2x za 1000km) "škubnul". Kdybych měl benzín, tak je to přesně stav kdy vynechá svíčka nebo zapalování. Ale i to si myslel, že bude baterií. Zítra jdu koupit novou - doporučil mi VARTU - co vy na to? Pokud to nepomůže, musel bych to tam dát na 2 dny a udělal by mi nějaký velký test vstřikovačů, což už by bylo horší.Ale to je údajně nepravděpodobné a nebude to nutné.Prostě katastrofický scénář.
Jen pro dokreslení - na pana Dudíka pěju opět jen chválu a to pěkně nahlas. Bylo vidět, že toho má dnes plné zuby, během půlhodinového testování mého fofa tam přišlo dalších pět zákazníků. I tak všechno vysvětlil, vždy s úsměvem a na otázku "co jsem dlužen" jen odpověděl : to je dobrý, pro stálé zákazníky grátis
A to jsem tam byl jednou měnit setrvačník. To je servis do kterého vždy rád pojedu !!!!
2 značkové servisy ford v Ostravě objíždím s úsměvem. 

Jen pro dokreslení - na pana Dudíka pěju opět jen chválu a to pěkně nahlas. Bylo vidět, že toho má dnes plné zuby, během půlhodinového testování mého fofa tam přišlo dalších pět zákazníků. I tak všechno vysvětlil, vždy s úsměvem a na otázku "co jsem dlužen" jen odpověděl : to je dobrý, pro stálé zákazníky grátis

focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2002, výbava GHIA

- Jiri02
- Pokročilý
- abe
- Junior
to OPICAK,tak to je super že ses podělil o zkušenosti.Ještě a by to bylo tou baterkou
taky se chystam koupit novou baterii,protože jak jsem tady jednou psal.Vždycky jak jsem startoval a měl jsem sešlaplou brzdu,tak byl start pěkně na prd a jednoho krásneho dne jsem si všiml že jak startuji bez brzdy a ejhle ono to startlo v pohodě.Z toho jsem usoudil že je nějaky pokles napěti,pak jsem volal do Kravař a vysvětlil jsem mu co se mi stalo a on mi to potvrdil že to může bít jedna z možností.Chystam se koupit Banner POWER BUL 74Ah 700A Právě minulou zimu jsem měl problemi se starty,tak jsem koupil novou baterku nějakou BRIT 72Ah 680A chtěl jsem ušetřit a asi na nesprávnem místě
protože 72Ah 680A a třeba od VARTY nebo BANNER 72Ah 680A je rozdíl
a celé léto byli starty na prd,néž jsem si vzpoměl že mám ještě moji starou MOTORCRAFT a ejhle starty v pohodě néž se ochladilo
Samozřejmně OPICAKU koupiš novou a nemusí to bít ono a pojedeš tam znovu,ale pujdem do toho a uvidíme
Pak už jen ty vstřiky nebo čerpadlo
dej zase vědět co nová baterie,jestli to vůbec pomohlo,měj se ČEST

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- opicak
- Junior
- jamaka
- Test driver
No s tym BMW to nemusi byt celkom pravda. Ja ked som raz chcel nastartovat jedno fofo ktore na baterku proste netocilo, tak som pripol mondeo a nic, ani masne prd. Tak sme sa nejako zakecali a po 10 min, ze ideme skusit a auto nastartovalo. Takze jednoducho muselo trochu dobit tu baterku.chylo píše:Inak stale som toho nazoru ze to nemoze byt bateria a uz vobec nie ak je uplne nova. Dokonca aj po prepojeny s BMW ktory ma na svoj 5,5 l motor urcite silnejsiu baterku to nestartovalo na prvy krat.
Tym ale nechcem povedat ze musis mat vybytu baterku. To bola jedna z moznosti.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- Noah
- Junior
No zacina ranni chlad a starty nekdy az napotreti zacinaji,cele leto vse OK ani jednou to neudelal..ted 2 dny drobet chladneji rano a uz je to tady.Zacinam mit na tohle auto vcelku vztek,desi me predstava 20 stupnoveho mrazu,jeste ze jezdi socka
)Zhavice OK,nafta podle me nepada protoze v lete no problem i po 5 dnech stani,snad jeste ta baterka ale nevim,nevim.

Ford Focus 1.8 TDCi 2003 combi
Ford Focus 1.5 TDCi MK3.5 2016 Titanium
Ford Focus 1.5 TDCi MK3.5 2016 Titanium