Lidi jsou nevděčný, vždycky budou nadávat, že maj málo, že maj hroznýho šéfa, že je práce nebaví atd. ale jakmile by o práci měli přijít, tak je to to nejlepší místo na světě.
Strašně málo lidi "investuje" do sebe, respektive nemají snahu - chci se mít líp, tak pro to něco udělat navíc (vzdělání, kurzy, odvaha změnit zaměstnání / pustit se do něčeho svýho, připravit se na výběrko). To ne, to raději budou sedět a prskat co je špatně.
Ono málokdo se dostal někam výš, nebo za těma penězma tím, že si odpíchne těch 8 hodin a frčí koukat na ordinaci na gauč
Jsem x let zaměstnancem menší firmy, abych dostal přidáno rovnalo se to většinou přidání práce / funkce - tak jo, budu mít víc jak jsem chtěl, zároveň se posunu výš a pro firmu nebudu tak jednoduše nahraditelnej.
Jsem částečný státní zaměstnanec u AČR, dělám to proto, že je tam poměrně příjemný plat a bonusy, věci co mě baví, mohu kariérně růst, podívám se na cvičení do zahraničí. Ale musel jsem zainvestovat do sebe psychicky, fyzicky, finančně do materiálu.
A nakonec jsem OSVČ, rozjíždím svoje podnikání, musel jsem přijít s nápady, které se uchytí, musel jsem na začátku zainvestovat do materiálu, objíždět různá jednání atd. a to proto, že bych chtěl dělat co mě baví a zlepšovat se v tom, organizovat si trochu čas dle svého, což v zaměstnání nejde a celkově mě to láká.
Odjíždím ráno v 8, vracím se v 11 večer. Proč jsem to všechno dělal / dělám? Protože jsem věděl, že od nikoho nic nedostanu (rodiče, dědictví a já nevim co) a neuměl si představit, že bych z původní výplaty v dnešní době postavil barák, zajistil rodinu, našetřil na důchod a byl tak nějak obecně v klidu a nestresoval se, že se mi pokazí pračka, auto atd.
Všechno má svoje pro a proti. Ale nesnáším, když si lidi závidí a říkají hele on má zase nové auto, on si postavil barák, to zas někde nakradl. Nikoho už nezajímá co pro to ten člověk musel udělat, ale hlavně p*ndat z gauče. Samozřejmě neříkám, že všichni jsou svatý. Ale to co jsme si zvolili do politiky, tak je odraz naší společnosti a to jak se chováme - hlavně aby druhej neměl víc, ideálně na každýho vědět nějakou špínu a umět všechno ochcávat
Chodím volit, ale nedělám si iluze, že by se tam něco změnilo. Zaměřuju se hlavně na politiku samospráv, tam vím, že opravdu něco změním a uvidím to na vlastní oči, případně se do toho můžu zapojit.
jinak jarode - nesouhlasím s tvýma politickýma názorama, ale respektuju, že to tak máš, ale přijde mi, že jsi všechno zažil, všechno víš nejlépe, když je někdo mladší než ty, tak je to cucák co nic neumí atd. Na pivo bych s tebou asi nešel