pro miki21
A sledovat třeba kontrolku by tě bavilo?A k čemu to sledovat na dálnici?Já to sleduji pouze před příjezdem do cíle abych nepřerušil případnou regeneraci.
Signalizace probíhající regenerace DPF
-
- Nováček
Re: Signalizace probíhající regenerace DPF
Ford Galaxy 2006
- C-Maxis
- Zkušený
Dotaz- tady ta teplota PPFT se bere z nějakého PTC čidla a s rostoucí teplotou z toho leze méně a méně voltíků. Vypadá to, že to je od 5V za studena po možná 0,25V v rámci REGE.
Umíme zjistit, kam se tohle posílá? Ideálně bych se na to chtěl napojit nějakou vysokoohmovou odbočkou a nějakého třeba LM358 rozsvítit LED při dosažení teploty, která zhruba odpovídá počátku REGE.
Tady máme nějaké příspěvky o teplotě, ale mě prostě zajímá, kde by se na to mohlo dát napojit (a nemuset něco dělat kolem výfuku dole).
Třeba ZaQik ...
Umíme zjistit, kam se tohle posílá? Ideálně bych se na to chtěl napojit nějakou vysokoohmovou odbočkou a nějakého třeba LM358 rozsvítit LED při dosažení teploty, která zhruba odpovídá počátku REGE.
Tady máme nějaké příspěvky o teplotě, ale mě prostě zajímá, kde by se na to mohlo dát napojit (a nemuset něco dělat kolem výfuku dole).
Třeba ZaQik ...

-
- Nováček
To bych taky rád
kolega má Peugeot 207sw a má diodu u zrcátka (tam se ale při rege. zapíná vyhřívání začátek)a přesně ví po kolika km probíhá reg. 
- C-Maxis
- Zkušený
Jo, voni mají zrcátka- zadní sklo.
Já to alespoň našel ve Forscan Lite, vč. km od posledního průběhu, což mě i tak překvapilo. Ale rozsvítit LED při vzestupu teploty nad nastavenou mez je pro bastlíře otázka do 20Kč s diskrétníma věcma, nebo trochu víc, když přisahá na Arduino a pod. Ale trivial. Jen najít konec toho drátu a je to do 30 min.
Já to alespoň našel ve Forscan Lite, vč. km od posledního průběhu, což mě i tak překvapilo. Ale rozsvítit LED při vzestupu teploty nad nastavenou mez je pro bastlíře otázka do 20Kč s diskrétníma věcma, nebo trochu víc, když přisahá na Arduino a pod. Ale trivial. Jen najít konec toho drátu a je to do 30 min.