Ne děkuji olejové forum mi stačilo . Taková zkušenost je k nezaplacení a rád se o ni podělím kdykoli bude příležitost

Máš pravdu, zkušenosti a rady které jsi dostal, rozdáváš i zde jako vlastní zkušenosti.jarod72pm píše:Ano to bylo trefné . Jako nováček přišel a jako nováček to schytal naplno.
Ne děkuji olejové forum mi stačilo . Taková zkušenost je k nezaplacení a rád se o ni podělím kdykoli bude příležitost
Tak ptal jsem se ve Fordu a pokud uživatele pociťují spotřebu oleje, nebo třeba hrubší chod motoru, dávají na požádání 5W40, doporučují. Pokud to ale zákazník neřeší, dávají až při vyšší spotřebě lehkoběžného oleje olej 10W40.spooon píše:ch4ser -> fakt i Ford doporučuje při větším nájezdu 5W40 A3/B3? Já ho tam leju už jen kvůli tomu, že motor se sem tam podívá do omezovače a hlavně v létě bych se s xxW30 při tomhle režimu trochu bál. Vím, kam dokáže v takových případech stoupnout teplota oleje - klidně přes 135°C.
(Zatím má 250000km, z toho posledních 50000km na 5W40 A3/B3 a spotřeba kolem 0,5l/10000km)
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host