tady to jezewl píše:Tak vymena pyloveho filtru opravdu zalezitost cca. 10 minut. Nepotrebujete zadny klic, sterace zvednout do vertikalni polohy (nechat na skle) a levy sterac potom uz nevadi (z pohledu na celni sklo od motoru), vyklapnou se 3 cudliky a kryt jde odsunout a pod nim vymenit filtr.
Pylový filtr
- zewl
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
-
Foqus
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- PedroH
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
Hm, tak já mám taky ulámané ty packy, ale zatím to drží a neteče. Budu muset asi něco vymyslet... Jinak já taky nejdřívě měnil ten pylák jen odehnutím toho plastu, ale byl jsem dodřený nehorázně, tak jsem pak sundal i ty stěrače a odšrouboval ten plast - bylo to dost jednodušší. A časově to nebylo o moc náročnější...
- zewl
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Ja tam zadny tmel nedaval, srouby jsem taky nesundaval, podle me to slo pekne nadzvednout. Jasne, nenadzvednul jsem to metr nad hlavu, ale 20 cm, abych se pohodlne dostal pro pylovy filtr, bohate stacilo. Taky jsem u sundavani ulomil jednu packu. Priste bych si uz dal vetsi pozor. Ale to nijak nesouvisi se sroubem.
mimochodem dle navodu jsem se snazil puvodne oddelat i sterace, ale vubec nesly dolu, tak me to pak napadlo udelat bez nutnosti je sundat
mimochodem dle navodu jsem se snazil puvodne oddelat i sterace, ale vubec nesly dolu, tak me to pak napadlo udelat bez nutnosti je sundat
- maki
- Nováček

Já jsem s lepením toho plastu pod stěračema prodělal anabázi, a stejně to moc nedrží, nad pylovým filtrem je fuka
. Jeden mechanik mě říkal, že to lepí "silbondem" nevíte co to může být zač
(Prý když to přilepí musí se to uříznout, ale pylovec se krásně zasune protože ten tmel je pevný a pružný zároveň)
- ajvn
- Nováček

Tak vás tady všechny jako nově příchozí pěkně zdravím
a hned z vás zkusím dostat nějaké dobré rady ("hledat" jsem použil, tak mě nekamenujte
). Ten kryt pylového filtru - nehce doléhat na sklo za žádných okolností ( zkoušel jsem silikon, oboustrannou lepící pásku - nic ). Ta origoš páska je taková černá, mazlavá, asi ji budu muset jít koupit, ale prostě se mi nechce za ni dát ty prachy
. Jo ty čudlíky tam mám všechny ( ve Fordu je mají za 75,- jeden ). Co jste teda použily vy, kterým to drží?? ( já mám pocit, jestli se slunkem nějak neskřivil ten plastový kryt, když tam původně dva čudly chyběly). No a když tam tou škvírou teda teče, to proteče až do auta nebo jen navlhne filtr? Tak dík a nekamenujte mě hned, jestli se ptám už na řečené, ale až za chvilku 
Ford Focus Combi 1.8 TDCi 85kW/ 2002 Moondust Silver
- Kóťa
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
No,tak ta černá housenka od fordu zase tak drahá není.a Kladně mi jí prodat nechtěli a v Karlových Varech jsem dostal 2-3 m za 150 kč.Asi by to drželo(mě),ale já ten dekl nechtěl sundavat,tak sem to očistil přidělaný a asi ne moc dobře.Protože u kraje je to odlíplý a trošku uprostřed....Podle mě do auta ti téct nemůže,protože je tam takovej žlábek,ale jestli nenavlhne pylák to nevim....doufám,že ne!!!
- ajvn
- Nováček

No to by ta cena byla ok, já vycházel z toho, že jeden malý čudl stojí 75,-Kč... Měl jsem ty kryty dole a je fakt, že nad pylákem je taková krycí "vanička", aby na něj neteklo, ale je v ní vyvrtaná taková malá odtoková dírka a ta podla mě vede přímo nad filtr. Proto mám strach, že bude vlhnout a pak se bude rosit sklo, což by mi teda dost vadilo. Jinak tu starou původní pásku bez oddělání krytu podle mě nemůžeš dokonale očistit, protože fakt drží jak sviňa 
Ford Focus Combi 1.8 TDCi 85kW/ 2002 Moondust Silver
- Kóťa
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
- ajvn
- Nováček

- pelen
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
-
Foqus
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
takže jsem se vybaven všemi radami a fintami včetně fotek jal měnit pylový filtr na mém Fíkovi, zvolil jsem varinatu nadzvednutí pouze torpéda nad pylovým filtrem.
No nadzvednout to trochu jde, ale určitě to není na pohodovu výměnu, odklopil jsem ten bok vany pro filtr, ale přesto při pokusu tam ten pylák vsunout jsem ho mírně zdeformoval. No tak jsem ho tam chtěl porovnat a v tomu "rup" a vytrhl jsem ten krajovej plastovej kolík včetně té černé destičky.
No nasranej jsem byl dost, bylo jasný, že musím vyndat celý torpédo (jinak pro ty, kteří zvolí varinatu sundání celého torpéda můžu říct, že jde sundat pouze levé torpédo bez nutnosti sundáva to pravé a tudíž i stěrače) takže jsem zkoumal, jak se to dá vycvaknout bez poškození a konstatoval jsem, že bez mírného poškození to prostě snad vyndat nejde. No ve finále jsem vytrhl i ten druhej plastovej kolík, koupil plastové hmoždinky, ty krásně našrouboval do karoserie na mmísta, kde byly plastové kolíky a torpédo pěkně napevno přišrouboval černými vruty tak, že i když jsemm stříkal hadicí na sklo, nic neproteklo.
Toto budiž návodem pro ty méně šikovnější, jako jsem třeba já...
No nadzvednout to trochu jde, ale určitě to není na pohodovu výměnu, odklopil jsem ten bok vany pro filtr, ale přesto při pokusu tam ten pylák vsunout jsem ho mírně zdeformoval. No tak jsem ho tam chtěl porovnat a v tomu "rup" a vytrhl jsem ten krajovej plastovej kolík včetně té černé destičky.
Toto budiž návodem pro ty méně šikovnější, jako jsem třeba já...
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004
-
Foqus
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ještě poznámka, né že bych ty plastové kolíky vyloženě urval, ale ty černé plastové fórové obdélničky jsem vytrhl z torpéda a na torpédu se mírně zdeformovaly ty kolíčky, na které se tyto černé plastové obdélničky nacvaknou a už to tam příliš nedrželo, čili ačkoliv jsem si preventivně koupil za těch 79,- Kč jeden ten kolík, byl mně k ničemu. (tak ho někomu můžu dát na pardubickým minisrázku)
Jo a v Pardubicích v autoinu neprodávají tu "housenku" na metráž, jen 5m v celku a chtějí za to cca 380,- Kč a to jsem se ptal asi 3x, jestli jsou si s tou cenou jistí... někdo tu říkal cenu tuším okolo 105,- Kč, tak nevim, ale je to teda předražený. Nedokázali ani dohledat, zda mají jako náhr. díl tu orig. hmoždinku, co spojuje torpéda, takže dojem opět mizerný....
Jo a v Pardubicích v autoinu neprodávají tu "housenku" na metráž, jen 5m v celku a chtějí za to cca 380,- Kč a to jsem se ptal asi 3x, jestli jsou si s tou cenou jistí... někdo tu říkal cenu tuším okolo 105,- Kč, tak nevim, ale je to teda předražený. Nedokázali ani dohledat, zda mají jako náhr. díl tu orig. hmoždinku, co spojuje torpéda, takže dojem opět mizerný....
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004
- ajvn
- Nováček