Cvakání ventilů
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Určitě napíšu, je pravda že u Forda nedělá už něco přes rok, ale tohle by měl vědět, je to motorář!
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
- chalomi
- Pokročilý
- silverine
- Nováček
Re: Cvakání ventilů
Taky mám problém s cvakáním ventilů - je vždy slyšet když nechám motor na volnoběh po nastartování studeného motoru, cvakání přestane cca do 2-3 minut. Výměna oleje (Formula E 5w-30) nepomohla, dolití oleje na úplně horní okraj rysky také ne. Tak jsem někde na netu vygooglil, že to mohou způsobovat i nečistoty v těch hydraulických zvedátkách a že by prý mohl pomoct tenhle přípravek - WINN'S HYDRAULIC VALVE LIFTER CONCENTRATE - Čistič vahadel ventilů. Nemáte s tímto přípravkem někdo zkušenost, prý se to může nalít do motoru a nechat do příští výměny oleje, mám ale trochu obavy to do svého focusa nalít
Nechtěl jsem dělat reklamu jednomu eshopu, tak jsem dal ten popis do přílohy.

Nechtěl jsem dělat reklamu jednomu eshopu, tak jsem dal ten popis do přílohy.
Focus 1.4 Combi 2002 stříbrňák | papírová vložka vzduchového filtru, kazeťák 5000 RDS, čtrnáctky plecháče, mašlička na anténě

-
- Test driver
no hlavne sa modli aby si nemal v haji vačku
- silverine
- Nováček
uff, myslíš vačková hřídel ? to by znamenalo výměnu vačkové hřídele vč. vahadel a zdvihátek ?chmelko píše:no hlavne sa modli aby si nemal v haji vačku
to by byl asi ranec co ? Tak možná než experimetovat s nějakým přípravkem možná nejdříve zajedu do někam servisu a nechám to rozdělat, aby zjistili skutečný fyzický stav.
BTW: čím tohle cvakání může být způsobeno? nekvalitním/nevhodným olejem? vytáčením motoru za studena ?
Focus 1.4 Combi 2002 stříbrňák | papírová vložka vzduchového filtru, kazeťák 5000 RDS, čtrnáctky plecháče, mašlička na anténě

Jen takovej dotaz ,proč tam lít nějakej sajrajt na hydroštely ,když ZETEC je nemá
Můžete mi na to odpovědět ???

- silverine
- Nováček
Díky za info, to asi proto, že nejsem automechanikWolf2 píše:Jen takovej dotaz ,proč tam lít nějakej sajrajt na hydroštely ,když ZETEC je nemá![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Můžete mi na to odpovědět ???

Takže pls jak to je u motoru Zetec SE ? Je tam jen vačková hřídel s podložkami a žádná zdvihátka ?

Možná mě někdo opraví ,ale mám takovej dojem ,že Zetek-y mají jen štelování podložkama (mám 1,8-16v a mám tam podložky), kterej debil to vymyslel to opravdu nechápu ,když jsem měl Fiestu XR2i z r.v.1990 motor 1,6 -8v ,76kW, tak hydroštely tam byly a byla to paráda

- awas
- Nováček
Re:
Zajímavá otázka to jsem sám zvědavej jestli to něco vypovídá o stavu motoru jestli někdo ví.....favoritwrc píše:Tak jsem tam dolil celou litrovku oleje a mám olej na horní rysce..Ale motor se neutišil..pořád stejný..Asi jsem pěkně naletěl a motor má nalítáno jako kráva:-(((Dneska jsem byl u opraváře co dělá francouze a ten mi za chodu otevřel víčko na olej a zkoušel jak to odtamtud fouká..Prý dost hodně...To znamená že je motor v p...i?
Kombík 1.6 16V 74kW r.v.2000
- silverine
- Nováček
tak máš recht, v tomhle vláknu se to řešilo: VentilyWolf2 píše:Možná mě někdo opraví ,ale mám takovej dojem ,že Zetek-y mají jen štelování podložkama (mám 1,8-16v a mám tam podložky), kterej debil to vymyslel to opravdu nechápu ,když jsem měl Fiestu XR2i z r.v.1990 motor 1,6 -8v ,76kW, tak hydroštely tam byly a byla to paráda![]()
![]()

- silverine
- Nováček
Moje cvakání je vyřešeno - nešlo o ventily, ale byla to špatná kladka drážkového řemene,
která vydávala podobný zvuk, takže ne všechno cvakání jde od ventilů
která vydávala podobný zvuk, takže ne všechno cvakání jde od ventilů