S Focusem jsem mráz nezažil, ale stařičkou dieslovou Fiestu bez dvojího nažhavení nenatočim, ale to je asi jiný kafe. Fiesta je už asi vyběhaná a hlavně Fordy v tý době nedělali dobrý diesly.RopakKota píše:Já tedy doufám,že si teď nenaběhnu a nezjistim,že mám auto v háji![]()
Podle mě,když je motor studený a já ho nastartuju,tak trochu dýmu z vejfuku vyleze.Nenějakej zázračnej oblak,ale vyleze.A to u všech 3 fordů...focus,galaxy a courier.Jinak kolikrát žhavíte?Někdo mi doporučil(Ale to především v zimě),že mám nažhavit radši dvakrát,že pak líp chytí a podle mě jo....
Studený motor
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mám podobný problém startuje až na třetí pokus...
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
Mne robi moj FOFO za studena to iste. Prve otocenie klucom mi nabehne a hned zhasne a pri tom sa aj pekne zatrasie cele auto. Na druhy pokus nastartuje ako keby sa nic nedialo. Nechapem to. Ak je motor zohriaty tak sa to nestava. Vobec sa mi ten stav nepaci. Pripada mi to tak ako keby mu padla nafta z palivoveho systemu. Niekedy musim startovat dokonca aj 3x. nema niekto skusenost . Chcem to dat do servisu ale najprv by som chcel vediet pricinu aby mi tam nevymenili kopec inych veci za vela love.
FOFO 1.8 Tdci 74 kW r.v. 2004
- laca
- Nováček
Re: Kovove cvaknuti?
... koukám, že na tohle nikdo neodpovědělStava píše:Pri vypinani slysim prebeh nejakeho ventilatoru ci moturku. Opet to pri vypinani cvakne, nebo tak neco.
Stava

Jsem sice taky nováček, ale podle toho co jsem zde pochytil, tak po vypnutí motoru se dotáčí turbo. Je to to zvuk jak když se dotáčí ventilátor nebo nějaký vysavač. Mělo by to být normální. Doporučuju si najít vlákna o turbu, kde je správný popis jak se k němu (ve vztahu k zhasínání motoru) chovat.
Pokud by to byl spíš kovový rachot, tak to jsem tu taky zahlídnul, zkus hledat setrvačník.
Hodně zdaru a km bez nehody, závady, ...

- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kovove cvaknuti?
Anebo taky dobíhá ventilátor klimy, když jsem měl Fofo nový, tak mě to celkem znervozňovalo, ale pak jsem tady vyčet že je to normál! Ono se to nevypne hned vypnutím ventilátoru, nebo klimy, ale cca 20vteřin to dobíhá. A taky to běží pokud máš puštěnej ofuk na okna, ona se atomaticky zapne klima ( to vše jen v případě že je tam klima)laca píše:... koukám, že na tohle nikdo neodpovědělStava píše:Pri vypinani slysim prebeh nejakeho ventilatoru ci moturku. Opet to pri vypinani cvakne, nebo tak neco.
Stava![]()
Jsem sice taky nováček, ale podle toho co jsem zde pochytil, tak po vypnutí motoru se dotáčí turbo. Je to to zvuk jak když se dotáčí ventilátor nebo nějaký vysavač. Mělo by to být normální. Doporučuju si najít vlákna o turbu, kde je správný popis jak se k němu (ve vztahu k zhasínání motoru) chovat.
Pokud by to byl spíš kovový rachot, tak to jsem tu taky zahlídnul, zkus hledat setrvačník.
Hodně zdaru a km bez nehody, závady, ...

Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
- opicak
- Junior
Tak nevím jestli jsem trefil přesně téma,ale zkusím. Před 3 dny jsem se vrátil z dovolené,auto šlapalo jak hodiny,nemohl jsem si to vynachválit. Ale včera jsem odjížděl k rodičům a myslel jsem, že neodjedu. Auto stálo dva dny,motor při startování okamžitě naskočí,ale po pár sekundách zhasne. Při dalším startu běží déle, jen má tendenci zhasnout (jako když u benzínu vynechá zapalování),ale nakonec stejně zhasne. Trvale plynulý a netrhaný volnoběh dostane motor až tak po 6-10 startu. Trošku mě to vyděsilo,ale dojel jsem v pohodě a to jsem po cestě několikrát zastavoval a startoval.Dnes ráno jsem to nevydržel a šel zkusit nastartovat studený motor.Opět to samé - motor chytne "na ťuk", ale vzápětí zhasne. Čím častěji startuju, tím déle běží až začne fungovat normálně. Vybavilo se mi ,že na dovolené mi za studena taky jednou zhasl, ale po opětovném nastartování běžel normálně. Nevěnoval jsem tomu pozornost. Teď už je to horší. Teplý motor běží naprosto normálně. Nenapadá vás někoho, kde by mohl být problém?
focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2002, výbava GHIA

- Ahmed
- Test driver
Zkousel jsi nastartovat a hned odjet pryc a nenechat to na volnobeh ani chvili?opicak píše:Tak nevím jestli jsem trefil přesně téma,ale zkusím. Před 3 dny jsem se vrátil z dovolené,auto šlapalo jak hodiny,nemohl jsem si to vynachválit. Ale včera jsem odjížděl k rodičům a myslel jsem, že neodjedu. Auto stálo dva dny,motor při startování okamžitě naskočí,ale po pár sekundách zhasne. Při dalším startu běží déle, jen má tendenci zhasnout (jako když u benzínu vynechá zapalování),ale nakonec stejně zhasne. Trvale plynulý a netrhaný volnoběh dostane motor až tak po 6-10 startu. Trošku mě to vyděsilo,ale dojel jsem v pohodě a to jsem po cestě několikrát zastavoval a startoval.Dnes ráno jsem to nevydržel a šel zkusit nastartovat studený motor.Opět to samé - motor chytne "na ťuk", ale vzápětí zhasne. Čím častěji startuju, tím déle běží až začne fungovat normálně. Vybavilo se mi ,že na dovolené mi za studena taky jednou zhasl, ale po opětovném nastartování běžel normálně. Nevěnoval jsem tomu pozornost. Teď už je to horší. Teplý motor běží naprosto normálně. Nenapadá vás někoho, kde by mohl být problém?
- opicak
- Junior
To ne,ale zkoušel jsem přidat plyn - motor běží nepravidelně. Kdybych měl benzín, tak tvrdím, že mi vynechává zapalování, popřípadě je v háji některá svíčka. Přesně tak se to chová. Před dovolenou bylo vše v pohodě. Jsem laik,ale tipnul bych to na nějaké čidlo - možná teplota hlavy, vzduchu .... nevímAhmed píše:Zkousel jsi nastartovat a hned odjet pryc a nenechat to na volnobeh ani chvili?

focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2002, výbava GHIA

- Ahmed
- Test driver