Dospěl jsem opět k položení otázky zde na fóru, kde jste mě vždy dobře poradili, jelikož servis už si s tímto vůbec neví rady

Mám C-Maxe, r.v. 2004, 1,6TDCi 80kW, bez filtru pevných částic, najeto cca 195tis km. Je to 2 měsíce zpět, kdy se vyskytla závada, servis si s tím neví vůbec rady, auto ráno normálně nastartuji, jedu a třeba po 15 kilometrech najednou spadne úplně všechno, motorově auto jede, motor má normální chod, jen někdy nejde za plynem a jednou za čas trochu cukne. Prostě se rozsvítí úplně všechny kontrolky, spadne ukazatel otáček, teploty a taky tachometr, jediné co zůstane je ukazatel paliva. Do toho občas vypadne posilovač řízení a navíc i blbne elektronická ruční brzda, která se sama nezatahuje, a pokud ji zatáhnu, někdy nejde povolit. Pokud auto nechám zdechnout, zkusím ho hned nastartovat, tak na klíček reaguje tak, že se opět všechny kontrolky rožnou, ale při posledním otočení zůstávají pořád svítit a auto nenastartuju, pouze bliká červená kontrolka....až třeba po 5ti či 10ti minutách nastartuje.
Zde přikládám výpis závad -
4. srpna 2015 - Karolín → Mikulov
▪ po 65 km
během 10 min. - 3 chyby
A – ENGINE SYSTEMS FAULT
B – STEERING ASSIST FAILURE
C – TOTAL EPB (!) FAILURE
A → C problikává, 1900 otáček, nereaguje na akceleraci, zastavení, zdechnutí auta, nastartování, zůstává chyba A, nereaguje turbo
▪ Pasohlávky – zkouška: zdechnutí auta, 2 min. zamknuté auto, nastartování, funguje – vše OK, nepíše chybu
▪ 13.00 hod Březí: chyba A→B→A, svítí všechny kontrolky, vše spadlo, nefunguje počítadlo a klima, odešel posilovač, nefunguje ruční brzda – funguje po zdechnutí
6. srpna 2015 Mikulov → Pasohlávky
▪ celé to blblo, všechno blblo
7. srpna 2015 cesta do centra
▪ 12.00 chyba, zastavení, zdechnutí auta, nastartování, nešlo odbrzdit a pak nešlo nastartovat, čekání 10 min., v neutrálu nešlo nastartovat, při zařazení rychlosti se to chytlo, háže to chybu, přeskakuje klima horká/studená, nereaguje na akceleraci
Nesetkali jste se už s něčím podobným, či nenapadne Vás, co by to mohlo být? Děkuji za jakékoliv nasměrování či radu