Mám najeto cca 215tisíc.. světe div se, měnil jsem olej tento rok 4.1.2014, to to letí

Přesně tak ,konečně rozumný názor ,vždyť píše že si tím olejem A1/B1 nebo podobným, vlastně oddělal motorGeorge V. píše:...no konečně rozumnej názor. Když je motor OK, tak mu A5/B5 (A1/B1) neuškodí, protože je na něj dělanej! Tohle tvrdím od začátku a mám to i podložené zkušeností. A jestli někteří automechanici tvrdí, že je do Forda lepší A3/B3, tak já znám i opak (a není z autorizovaného servisu Ford...)
...a kde to píše, že s A1/B1 oddělal motor? Koukal jsem pár příspěvků dopředu a kolega doporučuje spíše A1/B1 (s tím, že je třeba být šetrný k motoru)kaminek píše:...vždyť píše že si tím olejem A1/B1 nebo podobným, vlastně oddělal motora je jasný že když konečně přešel na lepší olej tak už bylo pozdě,
Skutočne zaujímavé by boli fakty z firiem, kde riešia napr. nové ecobbosty, alebo tdci s olejom 5w20, resp. 5w30 a ročne najazdia okolo 50 - 100.000 km. Vo firmách sa dodržiava predpis výrobcu a ak by boli tieto oleje skutočne tak nebezpečné, tak asi každý voz by museli reklamovať, pretože práve flotiloví vodiči jazdia na plné gule a auto ako také majú v paži.prying píše:Při volbě oleje je třeba vzít v potaz, proč na té které specifikaci výrobce aut trvá. A vždycky, když čtu PR před zavedením nového modelu, tak výrobce píše o snižování emisi = spotřeby. Nikdy jsem asi nečetl, že výrobce použil nový olej, aby se tím zvýšila životnost. Také se shodneme, že výrobce musí splnit různé eko nároky, aby nebyl sankcionalizován a to i na úkor životnosti. Nakonec není ani v jeho zájmu, aby auta najezdila statisíce kilometrů.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti