No vidim ze tu musim rozsirit obzory, lebo tu chyba technologicky nadsenec ako ja

4K a FullHD je iba na filmy a serialy. Minimum TV stanic vysiela vo full hd alebo aspon slusnom HD, aj ked clovek pozeral na STV "HD" futbal z MS tak to bolo pekne ked kamera stala zazoomovana na loptu, ale ked brankar vykopol a svihol s tou kamorou cez ihrisko tak siel kockaty grc. Dovod je slaby datovy tok hlavne kvoli cene za ktoru sa prenajima.
Jedine fyzicke prenosne medium ktore ako tak prezije je USB kluc, vsetko ostatne bude v cloude a bude sa pozerat, pripadne stahovat odtial. Sice v 2015 vyjdu bluray disky schopne natlacit 4K film alebude teba zase nove prehravace, bude to drahe a o par rokov to bude zase teba menit ak budes chciet novu technologiu. Ale nechapem preco by som si mal kupovat blue ray prehravac a filmy alebo ich poziciavat, ked mam k dispozici velku databazu filmov za $8,99 mesacne online.
4K sa da pozerat napriklad cez PS4, alebo SONY FMP-X playery, je tam okolo 100 filmov, 7,99 USD za pozicanie filmu na 24 hodin, Kazdy film ma okolo 100GB, preto ma ten player 2 TB disk.
Ale je dost drahy, tusim 700 USD a zbytocny, hlavny prinos je ze tie 4K filmy sa postupne objavuju na torrentoch a podobne
Inak kto dnes este taha torrenty na priamo bez nejakej VPN dost riskuje, uz zacali chodit listy aj ludom na slovensku co vela zdielali, hlavne niektore filmy.
Urcite ovela viac sa oplati netflix(hulu, ...), zatial ma v 4K iba 2 vlastne serialy Breaking Bad, ‘House of Cards a tusim Spiderman tam je v 4k, ale snazia sa byt naj v 4K v US kde sa tento rok ma preda do pol miliona 4K teliek co uz je zaujimave pre nich aby do toho investovali. (treba na 4k mat: 4 HD Screens plan - $11.99 a month, klasicky na 2 TV fullHD stoji $8,99) Samozrejme filmy su iba v jazykoch krajin kde je netflix oficialne + ich titulky. Netflix sa neda oficialne pozerat na CZ/SK treba odrbom cez VPN.
Takze v dnesnej dobe ked nutne kupujem TV na cca 5 rokov alebo viac mam dobry net 25Mbit + a nerobi mi problem kukat eng filmy aspon s eng titulkami, uz by som siel do 4k. Ak ju nepotrebujem nutne tak by som este rok vydrzal, nastup 4K bude rychlejsi ako full HD prave kvoli online pozicovniam.
A este k tomu co kde kukat, super je satelit s cardsharingom kde za $4 mesacne je komplet skylink so vsetkymi kanalmi co inak stoji €45, pre uplnych fajnsmekrov na zapade/JZ cz sa na 200cm parabolu da chytit anglicke SKY co je uplne iny level TV.
P.S. Dufam ze k poriadnej TV mate aspon slusnu 5.1 audio supravu, nie ako kamos co kupil TV za 1300 a pozera ju so zvukom zo zabudovanych reprakov
edit: Aj ked aj upscaling z kvalitneho fullHD je na dobrej 4k telke parada. z sd kanal by nenaupscaloval ani McGyver.